Liefde op leeftijd

De één ergert zich gruwelijk aan zijn film- en interviewstijl, de ander noemt het een knap kunstje. Feit is dat de documentaires van Frans Bromet vaak schrijnend eerlijk zijn. Zo ook de serie Late liefde, waarin hij verliefde stellen op leeftijd volgt.

Aan de langlopende reeks – de eerste aflevering dateert al uit 2006 – komt vanavond een definitief einde. In deze slotepisode draait het om Rob (79) en Stans (83). De twee ontmoetten elkaar in 2001, na het overlijden van Robs vrouw, via een contactadvertentie. Rob was bij de eerste ontmoeting gelijk verkocht. Stans keek eerst nog even de kat uit de boom, maar al snel won Rob haar vertrouwen.

Relatieproblemen
Rob is een bezig mannetje. Hij heeft altijd op de markt gestaan en kan moeilijk stilzitten. Stans is zoveel mogelijk bij hem, maar haar leeftijd en gezondheid spelen haar langzaamaan parten. Ze ziet steeds slechter en krijgt meer en meer moeite met lopen. Dit alles heeft een negatieve uitwerking op haar humeur en dus ook haar relatie met Rob. Woensdag is overigens (ook op Nederlands 2) een andere documentaireserie van Bromet te zien: In de familie.

Reageren