Louis Theroux: Louis & Micheal

Wat zou er met Michael Jackson zijn gebeurd als hij zich in 2003 niet door Martin Bashir, maar door Louis Theroux had laten interviewen? Zou hij dan niet zijn beschuldigd van kindermisbruik? En zou hij deze zomer dan ook zijn overleden aan een overdosis pijnstillers?

Het zijn van die dingen die je je afvraagt bij het kijken naar deze documentaire. Al in 2001 wilde Louis Theroux een interview regelen met de Amerikaanse popster.

Michael Jackson
Aangezien Michael niet van interviews hield, besloot Louis een documentaire te maken over zijn queeste om hem te spreken te krijgen. In Louis & Michael lukt het de journalist in ieder geval om vragen te stellen aan mensen die dicht bij de popster staan, zoals zijn vader Joe Jackson.

Martin Bashir
En dat is een vrij opmerkelijk gesprek. Al snel blijkt dat Michael ook een interview heeft beloofd met Louis' 'concurrent' Martin Bashir. Achteraf gezien geen goede keuze, want naar aanleiding van dat gesprek wordt Michael wederom beschuldigd van kindermisbruik. De rest is helaas geschiedenis.

Reageren