Lucia Rijker: een nieuw leven

Ex-boxsster Lucia Rijker (42) probeert in deze filmdocumentaire te leren van andere mensen die net als haar een andere weg in hun leven insloegen en 'verlichting' vonden. Lucia ontdekt dat bij elk 'nieuw leven' één vraag centraal staat: wie ben ik zonder mijn vertrouwde baan en leefsituatie?

Lucia begon zelf vijftien jaar geleden een nieuw leven in Los Angeles. Al snel viel ze echter terug in haar oude manier van doen en creëerde ze er dezelfde soort leefsituatie als in haar vorige woonplaats Amsterdam.

Ze vond pas werkelijk een nieuwe start dankzij het boeddhisme. In Lucia Rijker: een nieuw leven, komen verhalen naar voren van mensen die ook hun vertrouwde levensstijl leven wisten om te gooien.

Intrigerende verhalen
Lucia ontmoet een echtpaar dat bij een bank werkt en vanwege ontslag noodgedwongen een nieuw leven moet beginnen.

Keung Man introduceerde raw food-producten en chocolate club party's in Nederland. Nu wil hij in een vruchtbare vallei in Ecuador een 'dicht bij de natuur'-leven beginnen. Zijn vrouw en kinderen volgen hem aarzelend.

Componist en schrijver Tijn Touber ruilde een succesvol leven in voor een celibatair leven van veertien jaar. Inmiddels is hij getrouwd en schreef de bestseller Spoedcursus verlichting, waarin hij uitlegt dat je ook zonder een jarenlange meditatie verlicht kan worden.

Reageren