NK Schaatsen: Flikken Paulien, Simon en Renate het weer?

Op de tweede dag van het NK afstanden in Heerenveen razen de schaatsers over het ijs op de 1000 meter (dames en heren) en de 3000 meter (vrouwen). De vijf beste van elke trial plaatsen zich voor de eerste wedstrijden om de World Cup.

Paulien van Deutekom won de 1000 meter vrouwen vorig jaar, Annette Gerritsen en Ireen Wüst zaten haar op de hielen. Die geschiedenis zou zich in het Thialf-stadion kunnen herhalen, maar voor hetzelfde geld zijn de rollen omgedraaid.

Simon Kuipers
Bij de mannen zal het er ook om spannen. Simon Kuipers is de kampioen van 2008, Jan Bos en Erben Wennemars zullen alles op alles zetten om hem van zijn troon te schaatsen.

Renate Groenewold
Op de 3000 meter heeft titelhoudster Renate Groenewold waarschijnlijk het meest te duchten van Gretha Smit en Paulien van Deutekom. Of melden zich nieuwe talenten aan het front?

Spektakel
De NOS zendt het hele spektakel live uit. Frank Snoeks, Herbert Dijkstra en Martin Hersman doen verslag van de ritten, Ria Visser en Bart Veldkamp analyseren ze, Mart Smeets presenteert de uitzending.

Reageren