PSV, FC Twente en AZ in Europa League

Gisteren kwam Ajax al uit in de Champions League, en vanavond komt ook de top-3 van de Nederlandse Eredivisie in actie in de Europa League. 

PSV
Het wordt spannend, want om ook na de winterstop te mogen voetballen in Europa, moeten de clubs tenminste tweede worden in hun poule. PSV, dat tot nog toe bovenaan in poule C staat, trapt deze lange Europa League-avond om 19.00 uur af met een thuiswedstrijd tegen Hapoel Tel-Aviv. De ploeg uit Israël is vooralsnog de zwakste in deze poule en behaalde nog geen enkel punt. Hapoel Tel-Aviv moet voor de Eindhovenaren in principe weinig problemen opleveren.

FC Twente en AZ
FC Twente zit in een aanzienlijk zwaardere poule K en krijgt om 21.05 uur Odense SK op bezoek. Een thuisoverwinning op de Denen is noodzakelijk om boven in de poule mee te blijven draaien. De Nederlandse avond wordt ten slotte afgesloten met een samenvatting van Austria Wien - AZ. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd, maar de Alkmaarders doen het goed in poule G. Vervolgens komen nog eens alle goals uit heel Europa voorbij.

Reageren