NOS Tour de France

Rit 15: Hee, een nieuwe Pyrenee! in NOS Tour de France

185 kilometer lang is het bikkelen door de Pyreneeën geblazen voor het Tourpeloton. Tussen Limoux en Foix liggen vier zware beklimmingen. De finishlijn is getrokken op de Prat d’Albis, een debutant in het routeschema uit de eerste categorie.

Je zou vermoeden dat de renners na al die Rondes van Frankrijk zo’n beetje elke berg in het land wel gehad hebben, maar de organisatie heeft toch nog een klim gevonden die nieuw is voor de renners. En een flinke ook: de klim naar Prat d’Albis valt in de eerste categorie en is een echte killer.

'Dieselen'

De renners krijgen te maken bochtige, onregelmatige wegen en stijgingspercentages van meer dan 10 procent. Geen bult om tegenop te ‘dieselen’, maar een uitdaging voor de echte berggeiten, vooral omdat de 185 kilometer lange rit nog drie fikse hindernissen bevat. Vanuit de start in Limoux staan achtereenvolgens ook nog de Montségur, de Port de Lers en de Mur de Péguère op het programma. Goed nieuws voor de niet-klimmers: na deze rit kunnen ze bijkomen op een rustdag.

Meer over:

Reageren