Sinterklaas: Winky en de Goedheiligman

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het Sinterklaas! Om in de stemming te komen, zendt Z@pp vanmiddag twee echte Sinterklaasfilms uit.

Beide draaien om de sympathieke, ietwat brutale heldin Winky (Ebbie Tam), een Chinees meisje dat nog maar net in Nederland woont.

Cadeautje
In Het paard van Sinterklaas (2005) sluit Winky vriendschap met het oude paard Saartje. Wanneer Saartje overlijdt, is Winky ten einde raad.

Als ze dan voor het eerst in aanraking komt met het verschijnsel Sinterklaas, weet ze precies wat ze voor cadeautje moet vragen...

Gouden Kalf
Het paard van Sinterklaas (2005) was een groot succes in de bioscoop en won diverse prijzen op (inter)-nationale filmfestivals, waaronder een Gouden Kalf voor Beste Scenario.

Vervolg
In het vervolg Waar is het paard van Sinterklaas uit 2007, waarin Winky de taak krijgt om voor Amerigo te zorgen, keren veel acteurs uit het eerste deel terug, onder wie Jan Decleir, Betty Schuurman en Anneke Blok.

Net als zijn voorganger een hartverwarmende speelfilm voor en over kinderen, die ook volwassenen geen moment zal vervelen.

Reageren