Slag bij Nieuwpoort: en hier is uw quizmaster

Frits Sissing als quizmaster? Het is even wennen, maar zo gek is het eigenlijk niet. De presentator zelf is in ieder geval heel blij dat hij gevraagd is voor de cultuur- en geschiedenisquiz Slag bij Nieuwpoort.

"Het is een inhoudelijke quiz die ergens over gaat", zegt hij. "De canon van de Nederlandse geschiedenis is leidend en dat levert allerlei leuke weetjes op over Nederland." De vragen kunnen overal over gaan: over volkshelden als Hugo de Groot en Annie M.G. Schmidt bijvoorbeeld, maar ook over grote historische gebeurtenissen als De Beeldenstorm tot de Tweede Wereldoorlog.

Proefaflevering
Pittig? Zeker, maar zo zegt Sissing: "Het is ook weer niet zo moeilijk dat je er als leek niets mee kunt. Ik ben zelf niet de grootste geschiedeniskenner of -volger en heb de vragen van de proefaflevering proberen te beantwoorden. Dat ging nog best aardig, al moest ik bij de finaleronde wel afhaken. Maar daar stak ik dan weer wat interessante weetjes over Nederland bij op."

Hoofdprijs
De quiz wordt gespeeld met twee koppels, waarvan het beste koppel na de eerste ronde doorgaat voor de hoofdprijs. Sissing: "Wacht maar af, het wordt een interessante en spannende quiz, een leuk alternatief voor een avondje uit."

Reageren