The International: Ingetogen actiethriller

Clive Owen en Naomi Watts nemen het in deze thriller op tegen een almachtige vijand. De International Bank doet stinkende zaakjes met misdadige partijen zoals de Russische maffia.

Nadat een collega van hem wordt vermoord, onderzoekt Interpol-agent Louis Salinger (Clive Owen) wat er gebeurt achter de betrouwbare façade van de International Bank of Business and Credits.

The International

De bank blijkt achter gesloten deuren zaken te doen met Afrikaanse rebellenleiders, Chinese wapenfabrikanten, Colombiaanse drugsbaronnen en de Russische maffia. Samen met een New Yorkse procureur (Naomi Watts) gaat Salinger in The International de strijd aan tegen een almachtige vijand.

Tom Tykwer

Regisseur Tom Tykwer is een gerenommeerde regisseur die eerder tekende voor Lola Rennt en Perfume: The Story of a Murderer. Met The International leverde hij een ingetogen actiethriller af die qua tempo een stuk lager ligt dan de gemiddelde film in het genre. Ondanks een lichte overdaad aan toevallige ontmoetingen, 'narrow escapes' en genreclichés, weet de film van begin tot eind te boeien.

Meer over:

Reageren