War of the Worlds

Tom Cruise op de vlucht voor aliens

In War of the Worlds slaat Tom Cruise op de vlucht voor een buitenaardse invasie. Ook zijn dochter (Dakota Fanning) en zoon (Justin Chatwin) moeten met hem mee.

War of The Worlds is de verfilming van het gelijknamige boek van H.G. Wells. De film, geregisseerd door Steven Spielberg, draait om Ray Ferrier (Tom Cruise). Deze onsympathieke, egocentrische arbeider slaat met zijn kinderen op de vlucht als geavanceerde aliens van Mars op aarde landen.

War of the Worlds

Op een dag verschijnen reusachtige, driepotige machines op aarde. Buitenaardse wezens zijn van plan om de hele wereld te vernietigen. Ray probeert samen met zijn kinderen te ontsnappen aan de allesverwoestende wezens. Voordeel: de band met zijn kinderen wordt steeds hechter.

Klassiekers

War of the Worlds is een groots opgezet sf-spektakel, naar de gelijknamige klassieke roman van H.G. Wells uit 1898. Het boek War of the worlds werd eerder al in 1953 verfilmd, Spielbergs versie is flink gemoderniseerd, maar bevat wel behoorlijk wat verwijzingen naar die eerdere versie. Met War of The Worlds voegt Steven Spielberg weer een buitenaardse film aan zijn cv toe. De regisseur maakte eerder klassiekers als Close Encounters of the Third Kind en E.T. Steven Spielberg werkte al eens een keer eerder samen met Tom Cruise, namelijk voor de film Minority Report

Meer over:

Reageren