Tour de France - Op de Champs-Elysées

Eén ding is zeker: Kittel wint de sprint op de beroemde Parijse boulevard ditmaal niet. Zou het dan toch weer die dekselse Greipel worden?

De afsluitende parade van de Tour de France vindt uiteraard plaats in Prijs. De renners drukken tijdens de acht omlopen over de Champs-Elysées het gaspedaal nog even flink in. Waarschijnlijk mondt het spektakel uit in een massasprint, want zo gaat het eigenlijk elk jaar.

André Greipel

De laatste twee ritten naar Parijs werden gewonnen door de Duitser Marcel Kittel. Die gaat het in ieder geval niet weer worden. De Duitser verkeert al maanden in een diepe vormdip en werd niet geselecteerd voor de Tour. André Greipel, de Duitser die al 3 etappes won, deze Tour, heeft de beste papieren voor een overwinning op de Champs-Elysées.

Mont-Saint-Michel

Voor Kittel, het Duitse sprintkanon van de Giant-Alpecinploeg geldt volgend jaar ongetwijfeld: nieuwe Ronde, nieuwe kansen. Daarover is inmiddels al het nodige bekend. Bijvoorbeeld dat de start ditmaal niet in het buitenland, maar op Franse bodem zal plaatsvinden. In het Normandische Mont-Saint-Michel, om precies te zijn.

Münster

Het is voor het eerst in vijf jaar dat er geen Grand Départ vanuit een buitenlandse stad is. Overigens is de startplaats voor de Tour van 2016 mogelijk ook al bekend: het wordt waarschijnlijk het Duitse Münster, 100 kilometer over de grens bij Enschede, met wellicht een etappefinish in Limburg. Maar zover is het nog lang niet. Eerst nog het slotstuk van de Ronde van 2015, op de Parijse kinderkopjes.

 

Reageren