Van Spider-man zijn we nog niet af

Films over superhelden blijven leuk om naar te kijken. Vanavond de televisiepremière van Spider-Man 3...

In deel 1 (2002) van de reeks veranderde de sullige Peter Parker (Tobey Maguire) in de boevenvangende superheld Spider-Man. In deel 2 (2004) verklapte hij zijn geheim aan liefje Mary Jane Watson (Kirsten Dunst) en voelde hij zich eindelijk gelukkig.

Ongelukkig
Maar in deel 3 (2007) - vanavond voor het eerst op televisie - valt zijn leven weer in duigen. Naar voor Peter zelf, maar een goede ontwikkeling voor de kijkers. Naar een dolgelukkige Peter Parker kijken is namelijk net zo saai als kijken naar gras dat groeit.

Oude vijand
Nu komt er wel een heel donkere kant van Spider-Man naar boven, zeker als hij het aan de stok krijgt met zijn oude vijand The Green Goblin en een wel héél slechte meneer: Sandman (Thomas Haden Church). Dat levert een paar adembenemende technische hoogstandjes op.

Deel 5
Er werd aangenomen dat deel 3 de laatste Spider-Man zou zijn, maar dat is niet het geval: het volgende deel staat gepland voor 2012.

Daarna zal Tobey Maguire zich nog minstens één keer in het pak van de spinnenman moeten hijsen. Regisseur Sam Raimi heeft namelijk laten weten dat er zeker nog een deel 5 zal komen.

Reageren