What lies beneath: Draining the ocean

We hebben de diameter, de omtrek en het gewicht van de maan berekend, weten dat het op Mars gemiddeld -63°C is en kennen de drie manen van Pluto. Er wordt steeds meer duidelijk over andere planeten en het heelal. Maar hoe zit dat eigenlijk met onze eigen planeet?

De precieze vormen van de bodem van de oceaan zijn bijvoorbeeld nog een raadsel. En er leeft zó veel onder water dat er nog geregeld een nieuwe diersoort wordt ontdekt. In deze documentaire wordt de oceaanbodem steeds verder drooggelegd.

Indrukwekkend
De stop wordt er als het ware uitgetrokken en overal verschijnen indrukwekkende landschappen. Een complete Grand Canyon onder water, immens grote vlakten en zelfs een bergtop die nog ruim een kilometer hoger is dan de Mount Everest bijvoorbeeld.

Verborgen wereld
Het doet haast buitenaards aan, maar het is 'gewoon' onze aarde. Dankzij alle gegevens die in de afgelopen jaren verzameld zijn door enthousiaste en gedreven wetenschappers, kan een computeranimatie gemaakt worden die een deel van de geheimen van de oceaan blootlegt.

Reageren