Vanaf 27 april

Netflix-tip: Bobby Kennedy for president

De beste president die de VS nooit hebben gehad? Misschien is dat Robert F. Kennedy wel. De broer van de eerder al vermoorde John F. Kennedy werd tijdens zijn campagne doodgeschoten. Netflix heeft een documentaireserie over hem.

De Kennedy’s zijn verweven met de Amerikaanse politiek, maar helaas loopt het met veel leden van deze invloedrijke familie niet best af. John F. Kennedy werd als president van het land doodgeschoten, een lot dat ook zijn broer Robert (Bobby voor intimi) lag te wachten.

Bobby

‘Bobby’ was al jong een politieke factor van belang in de States. Hij zat begin jaren 60 al als minister van Justitie in het kabinet van zijn broer. Daarin bracht hij de Amerikaanse maffia harde klappen toe. Ook speelde hij een belangrijke rol in de crisis met Cuba, die bijna uitmondde in de derde wereldoorlog.

President

Vijf jaar na de dood van zijn broer besloot Robert zelf een gooi te doen naar het presidentschap. Hij was bezig met een succesvolle campagne toen hij in Los Angeles werd neergeschoten. Hij stierf een dag later.

Netflix

Netflix brengt een vierdelige documentaire uit over het leven van deze tot de verbeelding sprekende politicus. Met niet eerder vertoonde beelden en interviews met mensen die met RFK samenwerkten. Bobby Kennedy for president is vanaf 27 april te zien bij Netflix.

Meer over:

Reageren