Barbie en haar man krijgen taakstraf

Samantha ‘Barbie’ de Jong en haar man Michael zijn door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 120 en 200 uur

De rechter oordeelde vandaag dat Oh Oh Cherso-ster Barbie de Jong en haar man Michael van de Plas schuldig zijn aan de vechtpartij in Scheveningen en een incident tijdens Oh Oh Tirol.

De incidenten

Barbie was in Scheveningen betrokken bij een vechtpartij, ze zou een meisje hebben geschopt, gekrabd en aan de haren getrokken hebben. Ook had de blondine in Oostenrijk de tand van een man gebroken door een glas in zijn gezicht te gooien.

Eis tegen Barbie

Het Openbaar Ministerie eiste vrijspraak voor Michael en 200 uur werkstraf tegen Barbie. Barbie is uiteindelijk veroordeeld tot 120 uur taakstraf omdat de rechter het niet bewezen achtte dat Barbie de vrouw uit Scheveningen tegen het hoofd had geschopt.

Eis tegen Michael

De straf voor Michael is opmerkelijk genoeg hoger dan de eis, de rechter vond dat Michael geen sussende rol had bij het incident, maar zich juist actief bemoeide met de vechtpartij.

Uitspraak

Het realitykoppel was tijdens de uitspraak niet aanwezig. Barbie was erg nerveus voor de uitspraak. “Ze heeft de afgelopen nachten slecht geslapen. Of het stel in hoger beroep gaat is nog onduidelijk”, aldus manager Jake.

 

Meer over:

Reageren