Bij Yerli

Schrijfster en cabaretière Nilgün Yerli (39) kwam als tienjarig meisje uit Turkije naar Nederland. Na 28 jaar hier te hebben gewoon, had ze nog steeds het gevoel er niet bij te horen in Nederland.

Nilgün maakte naam als schrijfster van het boek De garnalenpelster. Ook schrijft ze columns in het Parool en speelde ze in diverse theatervoorstellingen. Sinds twee jaar woont ze weer in haar geboorteland en leert ze Turkije voor het eerst in haar leven echt kennen.

Gastvrouw
In het nieuwe Avro-programma Bij Yerli ontvangt Nilgün bekende Nederlanders in Turkije. ''Nu mogen Nederlanders mijn gast zijn, in het land dat ik niet echt ken. Terwijl we mijn geboorteland ontdekken, ontdek ik tevens mijn gast en de mens achter het vak'', vertelt de schrijfster over het programma.

Gasten
De gasten die de komende weken bij Yelri op visite komen, zijn topkok Pierre Wind, politicus Alexander Pechtold en scenarioschrijfster Maria Goos. In de eerste aflevering heeft Nilgün een bijzondere ontmoeting met zanger Huub van der Lubbe. Met hem verkent ze de moderne toeristische trekpleister Izmir.

Reageren