De Boss moet Undercover

Tv-zender Veronica heeft voor haar nieuwe programma Undercover Boss laten onderzoeken hoe de gemiddelde Nederlander over zijn of haar baas denkt.

Uit dat onderzoek, onder 788 Nederlanders, blijkt onder meer dat de helft van de ondervraagden nooit contact heeft gehad met zijn of haar hoogste baas.

Van de ondervraagden die wél contact met hun baas hebben, vindt 45 procent dat hij of zij te weinig op de werkvloer aanwezig is.

Af en toe
Als de werknemers contact hebben met hun baas, dan is dit meestal hooguit een paar keer per jaar. 36% van de Nederlanders geeft aan dat de baas geen idee heeft van wat er zich op de werkvloer afspeelt en 48% denkt dat de baas geen idee heeft van wat hij/zij doet.

In het nieuwe realityprogramma Undercover Boss neemt Veronica de proef op de som. Presentatrice Lauren Verster kijkt samen met een hele reeks aan 'Undercover Bosses' hoe het er 'onderin' hun bedrijven aan toegaat.

Vanaf dinsdag 21 september om 20.30 uur is op de zender wekelijks te zien hoe directeuren van grote Nederlandse bedrijven incognito de werkvloer op gaan om er zo achter te komen wat er echt speelt in hun organisatie.

Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau De Vos en Jansen, in opdracht van Veronica.

Meer over:

Reageren