Digitaal

De grootste verrassing van digitale tv was voor mij vooral de hoeveelheid zenders die je erbij cadeau krijgt. Kanalen waarvan je echt nog nooit van gehoord hebt en waarvan ik me vaak afvraag: wie kijkt er naar?

Op saaie tv-avonden is het altijd spannend om eens door de onbekende zenders heen te lopen en te ontdekken wat je dan allemaal aantreft.

Neem Fashion TV, ik denk wel het meest onzinnige kanaal, waar je modeshows kunt bewonderen van obscure merken en modellen in lingerie. Misschien nog onzinniger is het pokerkanaal. 24 uur lang mensen die... pokeren. Ik zie hele studentenhuizen 's nachts knetterlam voor dit kanaal hangen. Ook altijd leuk zijn de diverse natuurkanalen, die een abonnement lijken te hebben op griezelige torren die andere groteske insecten opeten.

Je komt ook leuke dingen tegen zoals 13th Street. Het kanaal met alleen maar spannende series. Of BBC 3 en 4 die al een prijs verdienen voor de meest intrigerende programmatitels. The world’s strictest parents, I’m Kylie’s body double, Sasha, Beautyqueen at 11, Driving Mum and Dad mad, Dawn goes naked, Most annoying couples we love to hate, Blood, Sweat & T-shirts - om er een paar te noemen.

Bijzonder is dat het ook nog vaak fijne formats zijn om naar te kijken. Zelfs op avonden waarop het standaard tv-kijkschema overvol is (zoals de maandag) hoef je niets te missen van de BBC’s. Ze herhalen namelijk alles tot diep in de nacht. En dat levert een hoop minder (opneem)stress op bij TV-junkies, zoals ik.

Reageren