Gastcolumn Rick van Velthuysen

Het onmogelijke doen...voor iets gaan dat anderen weer kansloos achten, dat is een beetje het credo van mijn radioleven. En ook nu weer....

Het ontstaan van MiddenInDeNachtRick en mijn behoefte om in te gaan op het verzoek van 538's algemeen directeur Jan Willem Brüggenwirth (die daarmee lef toonde), om vanaf middernacht doordeweeks 3 uur radio te maken, heeft vaak tot grote verbazing geleid bij mijn collegae. Hoe vaak ik niet heb moeten uitleggen dat ik er met mijn team uiteindelijk wel voor zou zorgen dat er over de 538 nachtuitzendingen geluld zou worden, dat willen jullie niet weten. Het gebeurde toch!

Onze eerste nominatie voor de Gouden Radioring 2007 heeft ons doen verbazen en kennelijk ook 'kritisch-media-Hilversum', want "wij hadden toch een handjevol MIDNR-dwazen die ons de nominatie had bezorgd". Alleen dit jaar zijn we wederom genomineerd voor dat radiokleinood en groot was onze verbazing, want MIDNR was immers eind augustus helaas opgehouden te bestaan. En toch is het ons weer gelukt. Twee keer een nominatie onder telkens barre radio-omstandigheden, dat kan toch geen toeval zijn?

Voor mij is het nu helemaal trekken aan een (schijn)dood paard, want hoe motiveren wij iedereen nu nog één keer zonder het bijbehorende radioprogramma? Het schier onmogelijke schijnt blijkbaar altijd aan mij voorbehouden te zijn, maar toch ga ik er weer voor, al was het maar voor mijn radiovrienden voor het leven: Rianne, Koert en Erik-Jan.

We leven 24/7 anno 2008 en MiddenInDeNachtRick was voor veel nachtwerkers/nachtbrakers een uitkomst, een auditieve levensader. Wat zou de Radioring een prachtige bekroning zijn voor al die jaren tegen de klippen op werken bij de radio.

Vergeet dus niet om 23 en 24 oktober te stemmen....bij voorkeur op ons!

Reageren