Geen deal Eyeworks en zeilmeisje

Eyeworks gaat de solozeiltocht van 'zeilmeisje' Laura Dekker niet verfilmen. Laura was in gesprek met het productiehuis van Reinout Oerlemans, maar haar zaakwaarnemers wilden nu meer geld zien.

Daarop besloot Eyeworks de deal af te breken. Topman Robert van den Bogaard meldde dat woensdag.

Portugal
De 14-jarige Laura Dekker wil als jongste persoon ooit een solozeiltocht rond de wereld maken. Vorige week vertrok zij samen met haar vader naar Portugal, van daaruit begint de tocht.

Eyeworks zag in eerste instantie wel wat in het concept. Wat het productiebedrijf precies van plan was, was niet bekendgemaakt, maar Oerlemans wist ongetwijfeld raad met de exclusieve rechten.

Principekwestie
Dat verhaal gaat nu dus niet door, hoewel het daar lange tijd wel naar uitzag. "Het vergde voor ons al een flinke investering om haar twee jaar te volgen", stelde Van den Bogaard, "maar dat hadden we er voor over."

Nu is de deal definitief van tafel, omdat de zaakwaarnemers van Dekker ineens veel meer geld wilden zien. "Toen werd het voor ons een principekwestie", aldus de topman. Om hoeveel geld het precies ging wilde hij niet zeggen.

Meer over:

Reageren