Nederlands Film Festival Journaal

In Utrecht start vandaag de 28e editie van het Nederlands Film Festival. Nederland 2 besteedt hier dagelijks tot en met de uitreiking van de Gouden Kalveren op 3 oktober uitgebreid aandacht aan. Zo is er dagelijks rond 13.20 en 23.40 uur een uitzending van het Nederlands Film Festival journaal waarin Twan Huys acteurs en regisseurs ontvangt, aangevuld met reportages.

Zijn eerste gast is vanmiddag Robert Jan Westdijk, wiens film Het Echte Leven de openingsfilm van het festival is. Ook Kim van Kooten schuift vanmiddag aan en praat over het succes van haar film Alles is Liefde, die grote kans maakt op een kalf. Verder worden er iedere middag en laat op de avond korte films en speelfilms vertoond.

Films
Zo is vanmiddag eerst Hollandse Held (14.15 uur), en daarna Blue Bird van Mijke de Jong (14.40 uur) te zien en wordt de dag om 0.10 uur afgesloten met Zusje, het debuut van Robert Jan Westdijk dat hem in 1995 een Gouden Kalf opleverde. Morgen staat eregast Monic Hendrickx centraal en is onder meer De Poolse Bruid te zien.

Reageren