Nurse Betty

In haar dorpje in Kansas leeft Betty Sizemore maar voor één ding: haar geliefkoosde tv-serie, 'A Reason to Love'. Ze brengt meer tijd door voor het kleine scherm dan in het restaurant waar ze opdient.

De soap is voor haar een fantasiewereld waarin ze kan wegdromen uit haar saai en kleurloos leventje, en waar ze even kan vergeten dat haar echtgenoot, de garagist Dell, haar al even brutaal en gevoelloos behandelt als het oud ijzer in zijn werkplaats.

De boodschap
Als Betty op zekere avond alleen voor het tv-schermpje naar de dagelijkse aflevering zit te kijken spreekt haar lievelingspersonage, Dr David Ravelle, de magische woorden: 'Ik weet dat ergens ter wereld een bijzondere persoon op mij wacht'. Meer is er niet nodig om Betty's leven helemaal op stelten te zetten, en wanneer bovendien twee drugdealers, Charlie en Wesley, een zaak komen afhandelen met Dell, raakt alles in een stroomversnelling.

Nieuwe identiteit
Beide boeven knallen Dell voor Betty's ogen neer, waardoor ze in een waantoestand terechtkomt en de identiteit van Betty aanneemt, de verpleegkundige uit het feuilleton, en meteen naar Los Angeles vertrekt om op zoek te gaat naar haar verloren 'tv-liefde', Dr. David Ravelle. Maar ze weet niet dat ze in haar auto koopwaar vervoert die de dealers absoluut terug willen...

Reageren