Onverwacht bezoek

In Onverwacht bezoek volgen Marion Lutke en Carla van Weelie in toerbeurt Nederlanders die hun land voorgoed hebben verruild voor een nieuw leven in verre oorden.

Tijdens de opnames worden de emigranten plots verrast door familie of vrienden van vroeger. De eerste aflevering van de tweede reeks opent met Walther. Hij vertrok in 1993 naar Tanzania en is daar gelukkig. Toch wil hij zijn broer graag laten zien hoe hij nu leeft.

Onverwacht
Volgens Marion Lutke hebben deelnemers nooit door dat er een familielid komt: ''De opnames duren een week en pas op het eind komt het familielid tevoorschijn. Mensen zijn er dus niet meer op berekend. Al vroeg iemand in de eerste reeks wel gekscherend 'zit mijn moeder soms in die koffer?'''.

Persoonlijk
Wat maakt Onverwacht bezoek anders dan andere 'herenigingprogramma's' zoals Spoorloos of Memories?
''Ik denk dat wij dieper gaan. We trekken dagenlang met de mensen daar op en maken een portret van hun leven en wat ze hebben meegemaakt. Daarna volgt dan als kers op de taart de hereniging. In die periode leren we elkaar écht goed kennen, je deelt vaak veel persoonlijke dingen en bouwt een band op.''

Afscheid
''Afscheid nemen vind ik dan ook best gek. We zijn in die tijd vrienden geworden en dan denk ik 'deze mensen zie ik misschien nooit meer'. Maar dat persoonlijke is juist de kracht van het programma. Het is een feestje om te maken.''

Reageren