Primal Fear

Edward Norton (American History X, Fight Club, The Incredible Hulk) zou het vast aardig doen als waarzegger op feestjes.

De acteur, in bezit van een eigen productiemaatschappij, benaderde Barack Obama al in 2006 met de vraag of hij de charismatische politicus een tijdje mocht volgen met de camera. Op dat moment had hij zijn kandidatuur nog niet eens aangekondigd. Obama zei ''ja'' en wordt vanaf dat moment tot en met zijn inauguratie op 20 januari in zijn werk én privé-leven gevolgd.

Winst
Norton verkocht de documentaire net na de Amerikaanse verkiezingen alvast voor een bedrag van zeven cijfers aan het Amerikaanse betaalkanaal HBO. Een aardig staaltje entrepreneurschap. In 1996 was de 'mediatycoon' van nu nog slechts een beginnend acteur.

Prachtrol
In Primal Fear speelt hij zijn eerste echte filmrol. En het is er meteen eentje die iedereen wegblaast. Edward speelt Aaron Stampler, een verlegen, stotterende misdienaar die ervan wordt beschuldigd een bisschop te hebben vermoord. De arrogante advocaat Martin Vail (Richard Gere) neemt de zaak enkel en alleen aan omdat die enorm veel publiciteit trekt, maar langzamerhand begint hij te geloven in de onschuld van Aaron.

Reageren