SBS maakt kans op een Emmy Award

SBS heeft een reden tot vreugde: drie programma's maken kans op een Emmy Award! De Emmy's zijn de prestigieuze Amerikaanse awards van The Academy of Television Arts and Sciences die jaarlijks de beste prestaties in de tv-industrie beloont met een 'TV Oscar'.

Peter R. de Vries: misdaadverslaggever spant de kroon met twee nominaties in de International Current Affairs categorie. De eerste nominatie kreeg hij voor de aflevering over het doen en laten van een wegens pedofilie veroordeelde zeilschoolhouder. De uitzending zorgde voor veel controverse en werd initieel verboden wegens privacy breuk.

Natalee Holloway
De andere kanshebber van Peter R. de Vries is de spectaculaire Natalee Holloway-uitzending die voor een record aantal kijkers zorgde. Zeven miljoen Nederlanders zaten aan hun buis gekluisterd. De interesse voor de reportage reikte ook ver buiten de landsgrenzen: Peter was zelfs te gast bij Oprah om de zaak toe te lichten.

Alternatieve liefde
Tenslotte is er een nominatie voor Liefde op het tweede gezicht, waarin kandidaten met een ernstige lichamelijke afwijking op zoek gaan naar ware liefde. Net als de andere genomineerden van SBS, zorgde deze productie ook voor veel beroering in de media.

Uitslag
De ontvangen nominaties horen tot zo ver nog niet bij de laatste vijf. Op dertien oktober wordt duidelijk of de SBS kandidaten ook daadwerkelijk door zijn en bij de uitreiking aanwezig mogen zijn op 24 november. Hoe dan ook, wij zijn nu al trots!

Reageren