Seks in de sauna

Hoewel Amsterdam allang niet meer Gay Capital is, staat Thermos nog steeds wereldwijd bekend als dé homosauna. Bij hoge uitzondering kreeg Michiel van Erp toegang tot deze, normaal gesproken gesloten, wereld.

Vaste bezoekers
Michiel sprak er met Jan Kuipers en enkele vaste bezoekers. Zij vertellen hem wat de codes zijn in homosaunaland, en hoe aids, de opkomst van de multiculturele samenleving én het internetdaten Thermos beïnvloeden.

Populair
De homosauna is enorm populair. Per jaar brengen tienduizenden homoseksuele mannen uit binnen- en buitenland een bezoek aan de twee filialen van Thermos, het bij het Amsterdamse Leidseplein gelegen saunabedrijf. Naast een verblijf in de vele saunaruimtes van het complex zijn de mannen er voornamelijk op zoek naar (anonieme) seks.

Sobere hokjes
Volgens eigenaar Jan Kuipers zijn alle vormen van seks mogelijk, zolang het op vrijwillige basis is en zolang men het safe doet. Hij heeft daarvoor meer dan honderd sobere hokjes ingericht, alle voorzien van makkelijk afneembare kunststof matrassen en een voorraad condooms.

Achter de schermen
Michiel van Erp gunt ons een kijkje ‘achter de schermen’. Enorm interessant en leerzaam. Kijk op woensdag 27 augustus om 22.55 naar Nederland 2, voor deze bijzondere reportage.

Reageren