Volg Hind in Belgrado

Je zou je afvragen of we überhaupt nog naar het songfestival moeten gaan, maar als er een zangeres is die Nederland naar de finale kan zingen is het Hind wel!

Daarom komt de NOS op 20 mei met het programma Hind in Belgrado. NOS-programmamaker Arjan Nieuwenhuizen (maakte eerder Edsilia in Helsinki) en verslaggever Rik van de Westelaken (NOS Journaal) volgen de zangeres op de voet in de aanloop naar de halve finale die op diezelfde avond plaatsvindt.

Rompslomp
Zo kunnen we meegenieten van haar reis naar het Servische Belgrado, de repetitie in de 'Beogradska Arena' en de verplichte rompslomp van bezoekjes brengen, optreden en een babbeltje maken met de nationale en internationale pers.

Duimen
En dan is het natuurlijk duimen geblazen of we erin slagen minimaal negen concurrenten achter ons te laten in de halve finale. Als dat lukt zijn we er nog lang niet, maar we mogen dan in ieder geval wel meedoen aan de grote finale van het Eurovisie Songfestival op 24 mei, waar 25 landen vechten voor de winst (twintig uit de beide halve finales en vijf rechtstreek geplaatste landen). Natuurlijk is de NOS er dan ook weer bij om Hind een hart onder de riem te steken.

Forum
Gaat het dan eindelijk weer een keer lukken om de andere landen in het stof te laten bijten? Wordt na 33 jaar het grote Nederlandse songfestival succes van Teach-in uit 1975 geëvenaard? Op ons forum over het Eurovisie Songfestival zien de meesten het somber in, maar wat denk jij er van?

Reageren