Wat kijkt.... Gerard Joling?

Wil hij nog eens op het filmdoek verschijnen? En in welke rol dan wel?

Zanger, presentator... What’s next: succesvol acteur?
"Nou, zeg nooit nooit. Ik heb wel een rolletje in de film Spion van Oranje, maar ben van huis uit geen acteur, dus ik zou me goed laten coachen. Het zou me dan leuk lijken om in een succesvolle serie te spelen."

Waar denk je dan aan?
"Bijvoorbeeld een rol in een advocatenserie als Keyzer & De Boer advocaten. Gelijk lekker serieus ook, iets dat mensen niet snel van mij verwachten."

Wie worden op tv volgens jou onderschat?
"Ik heb veel respect voor soapacteurs. Die werken hard en moeten vaak ontzettend lang wachten voor ze weer eens een nieuwe opname mogen doen. Vreselijk, ik zou me dood vervelen."

Dus jou hoeven ze voor een soaprol niet meer te bellen?
"Ik denk niet dat ze me nog zouden kunnen betalen, ha ha. Maar even serieus: nee, dat zou ik niet zo snel doen."

En wie of wat wordt totaal overschat?
"Dat zou ik niet zo een, twee, drie kunnen bedenken. Bepaalde afleveringen van Over de vloer vond ik minder geslaagd, maar mensen konden daar nog steeds hard om lachen, dus ja..."

Wat is het meest gênante dat je ooit is overkomen op tv?
"Toch wel het legendarische moment in Sterren dansen op het ijs dat ik tot drie keer toe onderuit ging en daarna ook nog uit mijn broek gescheurd bleek te zijn. Nance merkte vervolgens droogjes op dat 'ik nu eens met mijn sterretje op het ijs was beland'. Het publiek kwam toen niet meer bij, maar ik kon op dat moment wel door het ijs zakken."

Reageren