Women's murder club-actrices vertellen!

De vier hoofdrolspelers uit de nieuwe serie Women's murder club vertellen meer over zichzelf en hun personages in Televizier. Op deze site lees je echter nóg meer! Over hun leven, hun dromen en of ze in het echt ook vriendinnen zijn.

De één is rechercheur (Lindsay), de ander patholoog anatoom (Claire), weer een ander werkt bij het Openbaar ministerie (Jill) en de laatste is een verslaggeefster (Cindy). Omdat ze allemaal, op hun eigen manier, proberen de misdaad te bestrijden, werken ze veel samen. Maar bovenal zijn Lindsay (Angie Harmon), Claire (Paula), Jill (Laura Harris) en Cindy (Aubrey Dollar) vriendinnen.

De actrices uit Women' murder club werken ook intensief samen. Betekent dat zij inmiddels ook vriendinnen zijn geworden van elkaar?

Goede groep
“We hebben inderdaad een heel goede groep vrouwen”, zegt Paula. "Best gek, want we leiden allemaal een ander leven. Angie heeft kinderen en een man, Aubrey heeft een geweldige vriend. Ik ben single en Laura is ook net vrijgezel geworden.” “Toch hebben we nu al een soort ritme gevonden en groeit onze band naarmate we vaker opnames hebben”, zegt Laura. “Ik kan nu al niet zonder de meiden, we hebben zoveel lol samen!”

Chemie
Aubrey kan het beamen. "Er is een soort chemie tussen ons – zowel op de set als daarbuiten. Ik denk dat we gewoon op dezelfde golflengte zitten. En ook grappig: Laura en ik wonen in dezelfde buurt, dus wij gaan ook met elkaar om in onze vrijetijd.”

Dromen
Een van de dingen waarover de meiden niet raken uitgepraat, zijn hun dromen. Allemaal hopen ze dat WMC zo lang mogelijk op de buis blijft (de serie heeft nog geen groen licht gekregen voor een tweede seizoen). Maar verder liggen hun wensen nogal uiteen. Laura: "Ik acteer al sinds ik een kind ben en heb in de tussentijd een heleboel acteurs zien afhaken, omdat ze het niet redden in Hollywood. Maar ook ik heb in een heleboel slechte producties gespeeld. Ik ben dus allang blij als ik in de toekomst mooie verhalen mag blijven vertellen die ertoe doen. Of het nu een hoorspel voor de radio, een toneelstuk, een film of een serie is: dat maakt mij niet uit. Als ik maar leuk werk heb.”

Variatie
De jonge Aubrey is iets ambitieuzer. “Stiekem droom ik ook wel van het theater of onafhankelijke films, die kant wil ik wel op. Maar ik ben ook eerlijk: als ik een televisieserie maak, dan wil ik theater doen. Want daarmee ben ik begonnen, dat is mijn basis. Maar als ik in een toneelstuk sta, hoop ik weer op een goede filmrol. Ach, als ik maar gevarieerde rollen kan spelen.”

Tachtigurige werkweken
Angie heeft een wat duidelijkere mening over haar carrière. "Mijn hart ligt eigenlijk bij de film. Dat heeft ook te maken met mijn kinderen. Bij films is er een begin en een einde aan het project. En daarna kun je zelf kiezen wat je vervolgens gaat doen. Een televisieserie gaat constant door. In WMC zit ik in bijna elke scène, wat betekent dat ik vaak tachtigurige werkweken maak. Mijn kinderen zie ik daardoor vrij weinig, maar gelukkig is mijn man thuis.”

Trivia
Hoewel de actrices tegenwoordig vol gaan voor WMC, hebben ze hiervoor natuurlijk al veel gedaan. wist je bijvoorbeeld dat:

  • Angie Harmon in het vliegtuig is ontdekt door David Baywatch Hasselhoff? “Ik had nog nooit geacteerd in mijn leven en wilde ook niet dat ik in mijn allereerste scène zou paraderen in een rode badpak. Na lang aandringen ben ik toch op zijn aanbod ingegaan en ik ben hem daar eeuwig dankbaar voor.” Overigens was dit in Baywatch nights, dus dat badpak kon Angie thuislaten.
  • Laura Harris altijd op een boerderij in geboorteland Canada wilde wonen en zes kinderen wilde baren? Ze woont nu alweer twaalf jaar in LA en is single
  • WMC is gebaseerd op boeken van James Patterson? Aubrey Dollar: “Ik kende de boeken al voordat deze serie in de maak was. Ik vind ze geweldig en kan me er goed in inleven. Het feit dat WMC om sterke, intelligente vrouwen draait, was zeker een pluspunt.”
  • Angie ten huwelijk is gevraagd tijdens de show van Jay Leno? “De grap was, ik had Jay Leno van tevoren gevraagd of hij niet over mijn privé-leven wilde beginnen, want daar praat ik liever niet over. Hij vond het goed. Vervolgens stelde mijn vriend de tweede vraag van het interview! Op de nationale televisie! Ik kon Jay wel vermoorden! Uiteindelijk was het één van de mooiste momenten in mijn leven, buiten het huwelijk zelf en de geboorte van mijn twee dochters.”

Reageren