Nieuwe serie

Dertigers: Wie is wie in de vriendengroep?

18 mei 2020 12:00 | serie | Door Carlijn Schepers

© Wessel de Groot / BNNVARA
Na de succesvolle Vlaamse variant, is er nu een Nederlandse remake van de dramaserie Dertigers. Een groep hechte vrienden werd samen volwassen en delen liefde, verdriet, werk en toekomstdromen. Wie zijn deze dertigers?

Nora (Joy Wielkens) en Feras (Gürkan Küçüksentürk)
Nora komt erachter dat ze zwanger is. Onverwacht. Dat brengt zorgen met zich mee, die haar vriend Feras niet doorheeft. Zij maakt carrière als chirurg en heeft zich net ingekocht in de maatschap. Hij is bouwvakker. Welke invloed heeft de zwangerschap op hun relatie?

Pieter (Wieger Windhorst) en Babs (Nhung Dam)
Pieter is eigenaar van een matig lopende platenzaak en heeft veel verdriet van de dood van zijn tweelingbroer. Met zijn ex-vrouw – door vrienden ‘Cruella’ gedoopt – heeft hij zoontje Luuk en nu is hij met zijn nieuwe vriendin Babs. De vriendengroep keurt haar gelukkig wél goed. Babs heeft op haar beurt weer een achtjarige dochter. Maar tussen Pieter en haar gaat het vooral om de prille verliefdheid.

Bekijk hier de trailer van Dertigers

Saar (Eva Laurenssen)
De enige – en volgens de rest eeuwige – vrijgezel van het stel. Een vrolijke, knappe blondine die in het weekend liever feest dan burgerlijk op tijd naar bed gaat. Overdag werkt ze als fotograaf, ’s avonds verslindt ze aantrekkelijke mannen.

Alex (Justus van Dillen) en Elias (Jelle de Jong)
Elias en Alex zijn twee tegenpolen die elkaar aantrekken. Elias is de sportieve man die gezonde smoothies maakt, calorieën telt en werkt als personal trainer. Terwijl Alex net zo lief een pot chocoladepasta uitlepelt als ontbijt, waarna hij naar zijn werk gaat als verpleger.

Lot (Leonoor Koster) en Bart (Lykele Muus)
Een herkenbaar gezin. Zij, Lot, als de jonge ‘oermoeder’ die rondrent om alles te regelen voor hun twee kinderen. Terwijl ze daarnaast een baan heeft als basisschoollerares. Bart als de zakenman pur sang die regelmatig te laat komt van zijn werk, een snelle babbel heeft en overal een grap van maakt. En ook nog bovenmatig veel interesse toont in het knappe oppasmeisje.

Dertigers | NPO 3 | 20.25 uur

Meer over