Terugblikken met Helen Helmink

Bruni Heinke maakt soapcomeback in Goede Tijden...

14 juli 2020 14:28 | soap | Door Jef Willemsen

© ANP Kippa
Bruni Heinke waagt zich na 23 jaar afwezigheid weer op de set van GTST. 's Lands eerste soapdiva laat ter ere van het dertigjarig jubileum van zich horen.

Bruni verliet in 1997 de serie tegen haar zin omdat ze niet door één deur zou kunnen met producent Johan Nijenhuis. Helen Helmink vertrok daardoor naar Canada waar ze naar verluidt nog altijd zit. 

Terugblik

De inmiddels 79-jarige Bruni maakt deze week haar opwachting in Goede tijden, zomer tijden, het terugblikprogramma ter ere van dertig jaar GTST dat op de set van De Rozenboom geschoten wordt. Bruni blikt samen met nieuwkomer Johnny Kraaijkamp terug op haar tijd in de serie. Lange tijd leek deze terugkeer naar het fictieve Meerdijk onmogelijk, Bruni voelde zich genegeerd en vergeten door de makers. Nu schuift ze alsnog aan in het praatprogramma van Froukje de Both.

Te politiek correct

Dat kan best nog weleens voor vuurwerk zorgen, want de jaren hebben Heinke niet milder gemaakt. In 2019 deed ze nog pittige uitspraken over de verhaallijnen van de soap: "De onderwerpen die tegenwoordig worden behandeld… Dan denk ik: moet dat nou? Het is allemaal zo politiek correct, zo doorgeslagen. Ik sta echt nog midden in het leven en weet heus wel wat er speelt in de wereld, maar mensen zitten daar niet op te wachten in een soap. Dat hoor ik ook van mensen die me nog altijd herkennen en me aanspreken op straat. Dat gebeurt dagelijks."

Goede tijden, zomer tijden is iedere vrijdag online te zien bij RTL Boulevard en zaterdag bij Videoland.

Meer over