Spoilers!

Komende week in GTST: Hitsige hellevegen en de bootcamp broers

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Sjors die opnieuw ontdekte dat haar huisgaste Romy gewoon kan lopen en dus helemaal niet zo hulpeloos en verlamd is als ze lijkt.

Aquakwelling

Maar Sjors weet na het vorige incident beter dan haar er direct mee te confronteren. Op slinkse wijze overtuigt ze Romy een lesje aquatherapie te proberen. In water ben je immers gewichtsloos en kun je weer vrijuit bewegen. Met frisse tegenzin gaat Romy mee naar het zwembad van de Rozenboom waar Sjors de confrontatie aangaat terwijl Amir zich omkleedt. Ze dwingt Romy eerlijk te zijn en als ze zich wederom van de domme houdt, kiepert Sjors haar uit de rolstoel het water in. Sjors kijkt toe hoe Romy spartelend naar de bodem zinkt, overtuigt dat ze zich uiteindelijk wel zal redden. Een geschokte Amir duikt achter haar aan.Eenmaal op het droge kiest Amir de kant van Romy, tot verbijstering van Sjors. Volgens haar eigen man lijdt ze aan waanbeelden en is ze niet langer welkom in zijn huis zolang ze niet naar therapie gaat of medicijnen neemt. Sjors weet niet wat ze hoort en vertrekt met tranen in haar ogen richting Boks waar ze met Lana intrekt bij Bing en Nina. Romy vertelt op haar beurt aan Rover dat ze gevoelens heeft voor Amir, maar dat ze niet zeker weet wat ze er mee moet. Rover adviseert haar er niets mee te doen: Sjors en Amir horen bij elkaar. Maar de geobsedeerde Romy heeft al besloten om Sjors uit de weg te ruimen door haar te vergiftigen.

Bing is boos

Bing is weer op vrije voeten en niet blij als hij hoort dat zijn eigen halfzusje de reden is dat hij vorige week in de cel belandde. In eerste instantie kan hij het niet eens accepteren, maar Jojo’s politieverklaring is wat Aysen betreft bindend. Jojo moet diezelfde week nog voorkomen, terwijl haar omgeving met verbazing reageert op de domme keuzes die ze heeft gemaakt. Lana is vooral boos dat ze naar de politie is gegaan, maar blij dat Jojo haar naam niet genoemd heeft. Nina snapt niet dat ze niet eerlijk is geweest en Bing is kwaad dat ze van zijn vertrouwen en gastvrijheid heeft geprofiteerd. Aan het eind van de week staat Jojo voor de rechter.Ze komt er vanaf met 80 uur taakstraf in het ziekenhuis. Een drama gezien haar fobie voor ziekenhuizen, maar ze vindt het vervelender dat Bing niet met haar wil praten. Lana stelt voor hem zo te verrassen dat hij niet boos kan blijven. Maar het idee om hem zingend in Boks te verrassen loopt op een drama uit als Bing haar volledig negeert. Jojo is ontroostbaar en Lana besluit daarop het boetekleed aan te trekken en te bekennen dat ze er ook vanaf het begin bij betrokken is en Jojo zelfs gepusht heeft. Sjors weet niet wat ze hoort en Bing is blij met haar eerlijkheid, maar dat verandert niets aan de situatie: hij kan de meiden niet meer vertrouwen.

"(R)ik ben je broer"

Daan gooit het leven van Rik danig in de war door ineens op de stoep te staan en te vertellen dat ze broers zijn. Hij kon de waarheid niet langer ontkennen of voor zich houden en moest het kwijt. In eerste instantie denkt Rik dat het een slechte grap of een misselijke truc is, maar Laura bevestigt het verhaal van Daan. De mannen weten echter niet zo goed wat ze met het nieuws moeten, zo aardig vinden ze elkaar namelijk niet. Als voorzichtige verzoenpogingen door hun wederzijdse onwennigheid op niets uitlopen, komen Zoe en Aysen tussenbeide. Ze regelen een mini-bootcamp voor de sportinstructeur en rechercheur zodat ze op vriendschappelijke wijze kunnen wedijveren. Tijdens het zweten ontstaat een band, ook als blijkt dat Rik de sterkste van de twee is.Als het ijs eenmaal gebroken is, wil Rik zijn nieuwe nichtje Louise ook beter leren kennen. Hij is onaangenaam verrast als blijkt dat Daan onlangs de zorg voor het meisje volledig bij Laura heeft gelegd omdat hij geen band met de baby voelt. Rik snapt er niets van: volgens hem heeft Daan alles in huis om een goede vader te zijn, een mening die Laura volledig deelt. Langzaam lijkt Daan vertrouwen te krijgen in zijn eigen kunnen als vader.

Linda gaat te ver

Ook deze week gaat Linda door met haar pesterijtjes om huisgenoten Anton en Shanti het leven zuur te maken. Met pijn in ’t hart ziet ze hoe haar echtgenoot zijn vriendinnetje een peperdure shampoo cadeau geeft. Stiekem vervangt ze de inhoud van het flesje met vaseline, zodat Shanti d’r haren volledig ruineert. Shanti vliegt haar rivale letterlijk en figuurlijk naar de keel als ze er achter komt en Anton moet tussen beide komen om te voorkomen dat er doden vallen. Shanti is woedend op Anton dat hij niet volledig aan haar kant staat, maar Anton probeert het hoofd koel te houden: als hij Linda nu het huis uit zet, verzwakt dat zijn positie bij de echtscheidingsonderhandelingen en kan ze hem helemaal een poot uitdraaien.Maar Antons kalmte is van korte duur. Linda besluit namelijk dat ze ook wel een lekker jong hapje verdiend heeft. Ze maakt een online dating profiel en al snel heeft ze beet. Haar vlam is echter niet blij als ze hem bespringt waar Anton en Shanti bij zijn en wil direct weg. Linda probeert hem tegen te houden, maar Anton wijst haar erop dat ze voor aanranding kan worden aangeklaagd. Boos bijt Linda hem toe dat hij even zo goed een oude, vieze, sneue bejaarde is die rommelt met een minderjarig grietje. Uit woede slaat Anton haar daarop vol in het gezicht. Linda vindt het fantastisch: dit kan ze helemaal tegen hem gebruiken bij de scheiding. Shanti is nu de meest verstandige en stelt een wapenstilstand voor waar iedereen voor te porren lijkt. Opgelucht gaan Shanti en Anton een hapje eten terwijl een gedemoraliseerde Linda weer naar de coke grijpt.

Flo’s vaarwel

Vorige week hadden Lucas en Flo nog het idee om papa te worden via een babyfabriek in India waar vrouwen op bestelling een kind baren voor Westerse stellen. Flo is helemaal enthousiast, maar Lucas kan er bij nader inzien toch niet mee leven en vraagt zijn moeder en zus om Flo op subtiele wijze om te praten. Tijdens een ‘spontane’ high tea proberen Janine en Nina hem in te laten zien dat het geen goed plan is, maar Flo wordt vooral boos. Helemaal als hij ontdekt dat Lucas de aanstichter is. Eenmaal thuis komt de aap uit de mouw: Lucas wil helemaal geen kinderen, hij is happy met Flo alleen. Dat is echter niet genoeg voor Flo die zijn zin wil doordrijven. Lucas maakt het daarop uit, hoeveel hij ook van ‘m houdt. Een verdrietige Flo kondigt aan voor langere tijd naar z’n ouders te gaan in Portugal om na te denken.


Erg veel tijd om te sippen heeft Lucas niet. Hij krijgt een mysterieus telefoontje van iemand die hulp nodig heeft en belooft zo snel mogelijk te komen en tegen iedereen verder zijn mond te houden. Hij vertelt z’n omgeving dat Meerdijk hem teveel doet denken aan Flo en dat hij daarom een rondreis door de VS gaat maken om zijn hoofd leeg te maken. De familie Sanders wuift hem uit, maar Lucas blijkt eigenlijk een ticket naar Curacao geboekt te hebben, wat de gebeurtenissen in gang zet van het Instagram-verhaal Valentijns vlucht.

Janine's ultimatum

Janine heeft al dagen niks van therapeut Rob gehoord nadat Ludo hem vorige week onder druk zette te stoppen met de sessies. Als ze hem toevallig tegen het lijf loopt, onthult hij de ware reden voor zijn afwezigheid. Janine is in alle staten: hoe durft Ludo zich achter haar rug om met d’r leven te bemoeien? Op hoge poten toogt ze naar De Rozenboom waar Ludo toevallig een bespreking heeft met Billy de Palma die zich met liefde excuseert en luistert hoe het stel kibbelt. Als Janine boos wegbeent, probeert ze Ludo wederom weinig subtiel in te palmen.Janine nodigt daarop Rob bij haar thuis uit om de situatie uit te praten. Rob wil haar nog steeds doorverwijzen naar een andere therapeut, maar Janine zweert alleen hem te vertrouwen. Dit streelt zijn ego dermate dat Rob de behandeling toch hervat. Ze hebben meteen een sessie waarbij hij opnieuw haar liefde voor Ludo probeert te ondermijnen. Janine heeft niets door en kookt gezellig een hapje voor haar therapeut waarna ze op de bank door fotoboeken bladeren tot Ludo thuiskomt. Hij is vanzelfsprekend not amused en eist dat Rob onmiddellijk vertrekt. Janine houdt echter voet bij stuk: als er iemand vertrekt, is Ludo het.Rob deëscaleert de situatie door zelf te vertrekken. Zijn werk zit er immers op: Janine is er definitief van overtuigd dat Ludo haar herstel in de weg zit en neemt daardoor een pijnlijk besluit. Ze kan zich een leven zonder hem niet voorstellen, maar ze houdt het gewoon niet meer vol zo. Rob moedigt haar dappere, nieuwe inzicht aan en enkele uren later is er nog iemand heel blij met Janine’s therapeutische vorderingen: Billy de Palma is tevreden als Rob rapporteert dat de relatie tussen Ludo en Janine op klappen staat.En verder: Linda vindt zichzelf een MILF, Daan en Rik doen de kruiwagen en Amir gaat buiten beeld naar de sportschool en mist geen gelegenheid het resultaat te laten zien.

Meer over:

Reageren