Kwalificatiewedstrijden Nederlands elftal naar NOS

De NOS heeft de rechten binnengehaald van de oefenduels van Oranje voor het EK voetbal van 2016 én het WK van 2018. De afgelopen jaren had SBS de rechten voor thuiswedstrijden.

De NOS heeft ook de rechten van de eindtoernooien zelf. Het gaat in totaal om twintig uit en thuis kwalificatie-interlands van het Nederlands elftal. Ook heeft de NOS de samenvattingsrechten verworven voor de EK- en WK-kwalificatieduels van de andere Europese landen.

 Boeiende wedstrijden

Volgens Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS, worden de kwalificatiewedstrijden een groot feest: „Ze krijgen een compleet nieuw format. Er gaat veelal in de weekeinden gespeeld worden, in plaats van op vrijdag en dinsdag. Verder krijgt het toernooi een uniforme uitstraling en de toplanden spelen niet langer tegelijk, zodat er iedere speelavond wel een boeiende wedstrijd te zien is. Daarom hebben we behalve de kwalificatieduels van Oranje ook de samenvattingsrechten van alle andere wedstrijden gekocht.”

Eredivisie

Maar met de kwalificatiewedstrijden stopt de ambitie van de staatszender niet. Jan de Jong: „Nu gaan we proberen de Eredivisie of UEFA Champions League binnen te halen.” De rechten van de Eredivisie zitten voorlopig bij FOX, dus dat gaat voorlopig niet gebeuren.

 

Reageren