Bruce Forsyth (86) stopt met Strictly Come Dancing

Strictly Come Dancing presentator Bruce Forsyth heeft bekend gemaakt te stoppen als presentator van de reguliere afleveringen van de populaire BBC-dansshow die wekelijks ruim 11 miljoen Britten boeit.

"Brucie", zoals Forsyth al sinds jaar en dag bekend staat, blijft echter wel betrokken bij de specials van Strictly Come Dancing zoals de populaire kerstshow. 

De jaren beginnen te tellen voor Brucie

Forsyth presenteerde de kijkcijferhit elf seizoenen, maar geeft in een verklaring toch toe dat de jaren beginnen te tellen en dat een wekelijks liveprogramma toch te zwaar wordt. Dit seizoen moest hij enkele shows missen vanwege ziekte en eerder liet hij de presentatie van de uitslagshow al over aan zijn co-host Claudia Winkleman. Experts verwachten dat zij met het vertrek van Forsyth een grotere rol krijgt. Ook ondergaat de show waarschijnlijk een make-over om de strijd met talentenjacht X-Factor beter aan te kunnen. 

Forsyth gaat nog niet met pensioen

Ook al is hij 86, de in 2011 geridderde sir Bruce Forsyth wil nog lang niet aan zijn pensioen denken. "Ik kijk erg uit naar de specials die we met de BBC gepland hebben en ik ga ook het theater in, dus geen zorgen: jullie zijn nog niet van me af!"

Reageren