Nuchter

First Dates-barman Victor heeft haat-liefdeverhouding met de fles

21 November 2019 16:54 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© BNNVARA
Wat kan ik voor je inschenken? Die vraag heeft Victor Abeln vast al duizend keer gesteld tijdens First Dates, maar de barman schonk in het verleden wat vaker voor zichzelf in dan goed voor hem was. Dat geeft Victor toe in een interview dat de VARAgids met hem had.

“Met Koning alcohol heb ik ook een haat-liefdeverhouding. Ik ben in het verleden met hulp negen maanden nuchter geweest. Op dit moment ben ik ook weer een paar weken nuchter omdat ik het nog altijd moeilijk vind om mijn drankgebruik in de hand te houden", stelt Victor.

Redenen

Volgens de populaire barman zijn er wel aanwijsbare redenen voor zijn grijpen naar de fles. Zo groeide hij op met een zusje met het syndroom van Down, maakte zijn toenmalige vriendin het in 2016 uit na een wereldreis en is bij zijn nieuwe vriendin de diagnose MS gesteld. “Begin januari kreeg ze klachten. Dus dat komt er ook nog bij dit jaar. Het was meteen een heel heftige aanval. Ze kon haar benen steeds minder bewegen. We zijn op een gegeven moment veel met de rolstoel naar buiten gegaan.”

Vijfde seizoen

Om zijn verslaving het hoofd te bieden, praat Victor momenteel met een psycholoog, geeft hij aan. First Dates is een van oorsprong Britse realitytelevisieprogramma. In maart 2015 was het eerste seizoen te zien bij BNNVARA, waar het inmiddels aan het vijfde seizoen bezig is.

Meer over