Meer Moonsisters...

Programmaloze Lieke van Lexmond blijft zweven

4 april 2022 19:04 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Wat televisiewerk betreft is het al enige tijd behoorlijk stil rond Lieke van Lexmond. De presentatice geeft nu een update over haar werkzaamheden: ook volgend jaar blijft ze spiritueel verantwoord ondernemen.

Lieke van Lexmond maakte vorig jaar in de podcast van Kaj Gorgels nog bekend dat ze een contract bij RTL 4 heeft, maar dat is alles behalve een fulltime baan. Haar enige wapenfeit in de afgelopen 12 maanden was The voice senior.

Windstil

Na alle ophef rond The voice is het maar zeer de vraag of dat programma binnen afzienbare tijd terugkeert. Lieke mag dan bij RTL op de reservebank zitten, privé is het alles behalve windstil. Samen met zus Jetteke is ze nog altijd druk als de zweverige Moonsisters. Op Instagram onthult ze dat een nieuwe maankalender in de maak is: "Heerlijk aan het schrijven (...)  Het is altijd veel werk, maar voelt fijn om jullie weer een mooie handleiding voor 2023 te mogen bieden."

Zweefzusjes

De zweefzusjes zweren al jaren bij de kracht van de maan. De bijbehorende kalender staat vol, ongetwijfeld wetenschappelijk onderbouwde, advies over de impact van de maan op ons leven. Lieke stelt bijvoorbeeld zoiets alledaags als een kappersbezoek uit als de maan niet goed staat. Maar het gaat nog wat verder: de zusjes linkten de stand van de maan aan de bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021. 

Moederhart

Los van al die lucratieve maanwijsheden kwam Lieke vorig jaar in opspraak toen ze zich fel uitsprak tegen het coronabeleid van de overheid. Ze sloot zich aan bij Moederhart, een collectief dat zich uitsprak tegen vaccinatie. Dit bleef niet zonder gevolgen voor de samenwerking die de Moon Sisters net waren aangegaan met geurtjesgigant Rituals. Door de commotie werd de promotiecampagne van hun maanproducten gestopt, al bleven de spulletjes wel gewoon online te koop. 

Waarschijnlijk ook in 2023. 

Meer over