Praatprogramma

Simone Weimans wil tóch een talkshow

9 augustus 2019 15:13 | sterren | Door Televizier

© ANP Kippa
Journaallezeres Simone Weimans zou toch graag eens een talkshow presenteren. Dit ondanks dat ze eerder zei deze ambitie vooral iets voor mensen met een groot ego te vinden.

Simone Weimans ziet zichzelf nog weleens een talkshow presenteren. Dat zegt de 47-jarige journaliste deze week in een interview met TROS Kompas. De uitspraak is opvallend omdat Simone eerder altijd riep dat ze dit niet wilde. Haar werkzaamheden als tafeldame bij De Wereld Draait Door hebben haar nu toch van inzicht doen veranderen, vertelt ze.

Matthijs van Nieuwkerk

“Ik zou mijn horizon een beetje willen verbreden. Ik heb altijd geroepen dat ik nooit een talkshow zou willen doen, maar dat was voordat ik tafeldame was bij DWDD", aldus de presentatrice van het NOS Journaal. “Als ik nu Matthijs in de weer zie, lijkt me dat heel leuk. Het is wel een uitputtingsslag om elke dag op de toppen van je kunnen te presenteren. Ik weet niet of dat iets voor mij zou zijn.”

Ego-acties

Over waarom ze eerder geen praatprogramma wilde presenteren, zegt ze nu: "Ik vond talkshows altijd een ego-actie voor de host en natuurlijk moet je ook een bepaald ego hebben om een dagelijks praatprogramma te kunnen presenteren." Ook een show met langere interviews lijkt haar leuk. "Maar dan moeten de onderwerpen wel gevarieerd zijn.

Voorbeelden

Andere nieuwslezers- en lezeressen gingen Simone al voor in de overstap van nieuws naar amusement of bredere journalistiek. Voormalig NOS-collega Rik van de Westelaken presenteert nu Wie is de Mol voor AVROTROS en ook Dionne Stax stapte onlangs over van de NOS naar AVROTROS. RTL Nieuws-concullega Merel Westrik verruilt na de zomer het RTL Nieuws voor een nieuwe talkshow op Net 5.

 

Meer over