Overzicht

Televizier blikt terug: Dit waren de best gelezen artikelen van 2022

27 december 2022 08:05 | sterren | Door Judith Regeling

© Still RTL

2022 is bijna voorbij en dus vinden wij het van Televizier.nl een goed moment om terug te blikken aan de hand van de best gelezen artikelen van het jaar. Kijk je mee? 

10. Ronald Molendijk onthult verrassende relatie tot Patricia Paay

Ronald Molendijk kwam begin dit jaar in Shownieuws met een nieuwtje dat voor de verandering niets met muziek te maken had: de dj verklaarde dat hij familie is van Patricia Paay. We horen je denken: hoe dan? Nou, wat blijkt: de opa van Ronald is de broer van de oma van Patricia: "Nu weet ik niet precies wat ons dat maakt", gaf Ronald toe, maar daar had zijn collega Patty Brard wel een antwoord op. Je leest hier tot welke bijzondere conclusie zij kwam.  

Ronald Molendijk en Patricia Paay
Ronald Molendijk en Patricia Paay

9. Kees van der Spek haalt uit naar vriendin Peter R. De Vries

Kees van der Spek is normaal in talkshows de positiefheid zelve, maar blijkbaar denkt hij niet zo rooskleurig over alles. De presentator liet zich in september van dit jaar behoorlijk negatief uit over Tahmina Akefi, de vriendin van Peter R. de Vries. "Ik wist dat ze bestond, maar niet dat het zo groot was. Zij hield zich ook altijd afzijdig… en nu ineens is ze op de voorgrond. Tja, dat moet ze zelf weten", begon hij enigszins voorzichtig. Maar al snel kon hij het toch niet laten om een kleine sneer uit te delen.

Kees van der Spek
Kees van der Spek

8. Froukje de Both verklaart langdurige afwezigheid Hugo Kennis bij Eigen Huis & Tuin

Waar is Hugo Kennis? Daar is Hugo Kennis! De geliefde tv-kok van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven was de afgelopen maanden niet te zien in het programma van RTL4 en dat baarde de kijkers wel enigszins zorgen. Was hij ziek, druk of had hij er geen zin meer in? Gelukkig geen van drieën, zo maakte Froukje de Both duidelijk. Haar co-host bleek gewoon te druk met een 'ander leuk project'. Specifieke details ontbreken echter nog steeds, dus wordt vervolgd!

Hugo Kennis en Froukje de Both in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven
Hugo Kennis en Froukje de Both in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

7. Leo Blokhuis reageert op artikel Van Nieuwkerk

2022 bleek niet alleen het jaar van de rel rondom The Voice of Holland of het afscheid van Nick & Simon (daar komen we later op terug), maar ook die van de 'ondergang' van Matthijs van Nieuwkerk. Na de verschijning van het Volkskrant-artikel waarin werd gesproken over zijn gedrag ten tijden van DWDD, voelde zijn Top2000-collega Leo Blokhuis eveneens de druk om te reageren. Hij sprak uiteindelijk in zijn reactie van een 'falende organisatie' en weigerde de schuld alleen bij de presentator neer te leggen.

Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk
Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk

6. Dit gebeurt er met het eten in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

De populariteit van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven kent geen grenzen. Mensen vroegen zich dit jaar immers niet alleen af waar Hugo Kennis was, maar ook over het eten werd flink gediscussieerd. Want laten we eerlijk zijn: wat gebeurt daar eigenlijk mee als de opnames zijn afgerond? Begin dit jaar gaven wij hier al - met een beetje hulp van Froukje de Both - antwoord op. De presentatrice komt op draaidagen aan met lege bakjes in de studio die gegarandeerd vol komen. 

Froukje de Both voor Eigen Huis en Tuin: Lekker Leven
Froukje de Both voor Eigen Huis en Tuin: Lekker Leven

5. Video: vrouw in publiek Vandaag Inside trekt de aandacht

John Derksen wist dit jaar behoorlijk wat aandacht te trekken met zijn opvallende uitspraken die we hier niet gaan herhalen, maar toch heeft iemand hem van de troon gestoten. Een vrouw uit het publiek, welteverstaan. Zij trok tijdens een van de uitzendingen van Vandaag Inside zoveel aandacht dat Twitteraars hoopten dat zij aan tafel mocht gaan zitten. Dit natuurlijk tot grote hilariteit van René van der Gijp, Wilfred Genee en Derksen, die zelf ook even achterom keek om te zien om wie het ging.

Johan Derksen in Vandaag Inside
Johan Derksen in Vandaag Inside

4. Luuk Ikink voorlopig nog niet terug bij RTL Boulevard

Waar onze vrienden van TVgids.nl vooral verkeer kregen door de afwezigheid van Samantha Steenwijk in RTL Boulevard, waren jullie - de lezers van Televizier.nl - juist meer geïnteresseerd in het welzijn van Luuk Ikink. De presentator was in de zomer een kleine maand afwezig en jullie waren dan ook enorm benieuwd waarom. Heel moeilijk te raden bleek het overigens niet: hij genoot gewoon van een heerlijke vakantie.

Luuk Ikink in RTL Boulevard
Luuk Ikink in RTL Boulevard

3. Esmée van Kampen stilletjes gestopt met acteren

Esmée van Kampen was jarenlang een vaste waarde in films, series en reclamespotjes, maar dat is inmiddels verleden tijd. De 34-jarige actrice liet eerder dit jaar op social media weten dat ze in alle stilte is gestopt met dit vak. Op Instagram verklaarde ze waarom: "Het acteren op zichzelf lijnt niet meer op met de persoon die ik van binnen voel en het is dus tijd voor een andere wind." Hier lees je over de precieze reden.

Esmée van Kampen
Esmée van Kampen

2. Kijkers verbaasd over Ronald Molendijk als duider The Voice-rel

Ronald Molendijk was dit jaar niet alleen in het nieuws vanwege zijn nogal opvallende familieband met Patricia Paay, want ook eerder al wist hij alle ogen op zich te richten. Kijkers vonden het behoorlijk vreemd dat hij in Shownieuws het nieuws rond Jeroen Rietbergen en The Voice of Holland mocht duiden. Dit terwijl het ook algemeen bekend is dat hij samen met de bandleider jarenlang de succesvolle danceact Soulvation vormde en dat de twee goede vrienden zijn of nou ja, waren in ieder geval. 

Ronald Molendijk
Ronald Molendijk

1. Nick Schilder krijgt bakken kritiek na optreden Beau

Nick Schilder schoof - nog ver voor er voor het publiek sprake was van een breuk met Simon - aan bij Beau om te praten over zijn duurzaamheidspodcast en groene levensstijl. Klinkt interessant? Nou, bij de kijkers zorgde dit relatief onschuldige onderwerp toch voor een enorme lading aan negatieve reacties en commotie. Niet voor niets is dit artikel dan ook het best gelezen artikel onder de Televizier.nl-lezers. Die kan Nick in zijn zak steken!

Nick Schilder bij Beau
Nick Schilder bij Beau

Meer over