Televizier-Ring 2010 | De ontwerpen van 'De Ring'

De verkiezing van de belangrijkste televisieprijs van Nederland, de Gouden Televizier-Ring, gaat weer van start. De stembussen zijn geopend van 1 september om 9.00 uur tot woensdag 29 september 12.00 uur. Op Televizier.nl kan iedereen stemmen op zijn favoriete tv-programma, presentator, presentatrice, talent en jeugdprogramma.

De prijzen worden op 22 oktober voor de 45ste keer uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

RadioRing 2010
Tegelijkertijd start ook de verkiezing van de AVRO Gouden RadioRing 2010. Ook deze verkiezing verloopt via Televizier.nl.

Het publiek bepaalt welk radioprogramma, welke presentator en welke presentatrice met prijzen beloond moeten worden. Nieuw dit jaar is dat tijdens de live radio-uitzending ook de Marconi Awards uitgereikt zullen worden. Dit zijn juryvakprijzen en deze worden nu gecombineerd met de enige publieksprijzen voor radio in Nederland.

Zo ontstaat Hét RadioGala van het Jaar, vrijdagmiddag 22 oktober in Theater Carré.

De prijs van de tv-kijker
"Voor veel presentatoren en presentatrices is de Gouden Televizier-Ring de belangrijkste televisieprijs van Nederland", zegt Jeroen de Goeij, chef redactie van Televizier.

"Het is dan ook de enige grote prijs van de kijker; het beste programma van 2010 wordt niet bepaald door een strenge vakjury of door bevriende vakgenoten, maar door de mensen thuis. En de liefde van het grote publiek, daar gaat het hart van een tv-presentator of presentatrice zeker sneller van kloppen."



Winnaars Gouden Televizier-Ring 2009
Vorig jaar won Linda de Mol met het laatste seizoen van Gooische Vrouwen de zo begeerde Gouden Televizier-Ring. "Zo maak je een Gooische vrouw gelukkig", zei Linda in haar speech.

Yvon Jaspers en Ruben Nicolai werden op dezelfde avond verkozen tot tv-persoonlijkheden van het jaar en kregen beiden de Zilveren Televizier-Ster.

De Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma ging naar Het Jeugdjournaal. De winnares van de Televizier Talent Award was Lieke van Lexmond.

Winnaars AVRO Gouden RadioRing 2009
Vorig jaar won Morgenstond van Radio NL verrassend de Gouden RadioRing. Claudia de Breij van 3FM en Edwin Evers van Radio 538 werden uitgeroepen tot radio-persoonlijkheden van het jaar en kregen beiden een Zilveren RadioSter.

Het Gouden Radio Oortje, voor beste evenement van het jaar, ging voor de derde keer naar 3FM’s Serious Request.

Bekendmaking winnaars Ringen 2010
Alle winnaars van 2010 worden bekendgemaakt op vrijdag 22 oktober. De AVRO zendt het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam live uit op Nederland 1.

De radioprijzen worden eveneens op 22 oktober uitgereikt, ’s middags in het Radio 2-programma AVRO Roodshow, ook live vanuit Koninklijk Theater Carré.

Beide verkiezingen staan onder toezicht van notaris Mr. A.A. van Berge van notariskantoor Mr. M.J. Meijer c.s. te Amsterdam.


Reageren