Video | Conan O'Brien is terug

Sinds afgelopen maandag is hij weer op de buis, en hoe: presentator Conan O'Brien schoot met zijn nieuwe talkshow Conan meteen naar recordhoogte en domineert sindsdien het nieuws.

"Ik noem mijn show Conan, zodat ik niet zo gemakkelijk meer te vervangen ben." Dat was een van de eerste statements die de gekwelde presentator Conan O'Brien maakte tijdens de openingsavond van zijn nieuwste talkshow.

Turbulent jaartje
Dat is niet verwonderlijk: de aanvankelijk gedoodverfde opvolger van niemand minder dan Jay Leno moest vorig jaar wegens tegenvallende kijkcijfers zijn plek bij The Tonight Show afstaan (met een afkoopsom van 30 miljoen dollar). Een zak geld rijker maar een stuk zelfvertrouwen minder, moest hij zich contractueel verre van tv houden.

Tot nu dan, want Conan mocht terug de buis op. De deal met zijn nieuwe baas, de relatief kleine kabelzender TBS, was eerder al beklonken en de hele show stond al in de startblokken. Hij begon meteen goed: de eerste avond trok hij, mede dankzij een golf van publiciteit, 4,2 miljoen kijkers. Voor een talkshow in de VS een heel goed kijkcijfer, en hij versloeg dan ook al zijn concurrenten.

De promomolen mag er dan ook zijn. Zo heeft Conan zijn eigen knaloranje Zeppelin (gesponsord door telecombedrijf AT&T) die ter promotie langs de Amerikaanse oostkust vliegt. Conan op zijn beurt mocht er grappige reclames voor opnemen:Daarnaast wordt hij door tal van bedrijven gevraagd voor reclames:Maar bleef er zelf maar nuchter over:Om nog maar te zwijgen van de persaandacht die hij krijgt. Hij gaf volgens eigen zeggen in de afgelopen maand meer dan 60 interviews voor grote media, verscheen meerdere malen in talkshows van zijn 'concullega's' en werd aan de lopende band door andere media gevolgd. En dat grote Amerikaanse sterren nu graag met de populaire Conan geassocieerd worden, staat vast. Zo kwam Tom Hanks op bezoek:

Reageren