Video | Nieuwe koppels So You Think You Can Dance bekend

Zondag 31 oktober werd bekend dat de dansers verdeeld zouden worden in nieuwe koppels. Voorheen dansten ze alle liveshows met dezelfde partner.

De strijd, stress en concurrentie gaat zondag uiteraard onverminderd verder.

Nieuwe koppels
Vanaf nu dansen de kandidaten niet meer in de bekende koppelsamenstelling maar vormen ze willekeurige duo's. Zo dansen Natascha en Floris samen een hiphop lyrical, storten Enora en Eldrick zich op een jazz-choreografie, doen Lise en Stefano een moderne dans, laten Raquel en Chico een tango zien en dansen Hettie en Lorenzo een hiphop fast.

Geen Dance for your life
Een ander nieuw element in de show zijn de solo-optredens van alle dansers. Hiermee vervalt de 'Dance for your life'-ronde. Zowel bij de koppeldans als bij de solo worden de kandidaten individueel beoordeeld. Verder heeft de jury geen doorslaggevende rol meer bij welke danser en danseres definitief het podium moeten verlaten. Het is nu de kijker die volledig beslist.

Te gast
De Amerikaanse pop- en R&B-zangeres Kat Deluna treedt aanstaande zondag live op in het populaire RTL 5-programma So You Think You Can Dance. Op een mix van haar vorige single Push Push en haar nieuwe nummer Party o' Clock brengen de tien overgebleven dansers een groepschoreografie.

Bekijk de interviews van de afgelopen liveshow:

Reageren