Video | PowNews ruziet met Jackass

Filmstudio Universal heeft aangifte gedaan tegen omroep Powned omdat Jojanneke van den Berge, verslaggeefster van het Powned-nieuwsprogramma PowNews, tijdens een interview Jackass-acteur Johnny Knoxville met een haring in het gezicht mepte.

Universal wilde volgens Powned de uitzending van het gefilmde materiaal voorkomen, maar de omroep gaf daar geen gehoor aan en zond het item vrijdagavond toch uit. (Bekijk het fragment hieronder.)

Hollandse sushi
Jojanneke beging haar actie in het Amsterdamse hotel The Grand, waar Knoxville interviews gaf vanwege de première van de derde Jackass-film Jackass 3D.

De presentatrice bood Knoxville 'Dutch sushi' aan, maar de Amerikaan wilde de tractactie niet opeten omdat hij niet de hele dag naar vis wilde ruiken. Daarop tikte Jojanneke de beroemdheid met een visje in het gezicht. Later deed ze dat op de gang nog een dunnetjes over, maar dan met veel meer kracht.

Wel nietjes, geen haring
Knoxville zelf reageerde nog redelijk mild, maar filmstudio Universal niet en deed aangifte bij de politie. Powned vindt het maar onzin. Omroepdirecteur Dominique Weesie: "Heren die zichzelf nietjes door hun zak schieten en anaal speelgoedautootjes inbrengen, gaan kennelijk al piepen bij de geur van een haring."

Powned gaat mogelijk zelf aangifte doen van intimidatie en bedreiging. De cameraploeg van Pownews werd na het voorval flink onder druk gezet door de medewerkers van Universal en de beveiligers van het geheel om de beelden af te staan. Onderstaand item laat zien dat dat niet gelukt is.

Reageren