Opvolger Rob Hadders

Wie wint vanavond De Slimste Mens?

31 januari 2020 11:28 | amusement | Door Irma Tomas

© Screenshot Op1
Vanavond is de finale van De slimste mens met daarin presentator Marc de Hond, advocaat Khalid Kasem en parlementair verslaggeefster Marieke van de Zilver.

Marieke is op papier de favoriet omdat zij voor de finaleweek het vaakst 'de slimste van de dag' was. Maar in de praktijk zegt dat weinig. Dan gaat het om wie z'n zenuwen het best in bedwang kan houden en welke van de finalisten vragen krijgt die hem of haar het best liggen. 

Angela de Jong

Hopelijk is dat voor Marieke geen vraag over Joop den Uyl, want de parlementair verslaggeefster van RTL bleek de voormalig premier helemaal niet te kennen. Het zou wel bijzonder zijn wanneer Marieke de winst in de wacht zou slepen, ze zou pas de tweede vrouw zijn na tv-recensent Angela de Jong

Marc weet steeds meer

Marc de Hond maakt ook een goede kans op de overwinning, de zoon van opiniepeiler Maurice de Hond is gegroeid in De slimste. De eerste paar afleveringen gingen hem stroef af maar de laatste paar uitzendingen leek al zijn kennis terug te zijn gekomen. 

Khalid de meestertacticus

Khalid Kasem, die met Peter R. de Vries samenwerkt in zijn advocatenkantoor, was tot nu toe zeer stabiel. Zijn algemene kennis is niet alleen dik in orde, hij is ook een meestertacticus en wist in een paar zenuwslopende dagfinales Albert Jan van Rees en Gideon Samson weg te spelen. 

De winnaar wordt de opvolger van Rob Hadders die de zomereditie van De slimste mens op zijn naam schreef. 

De finale van De slimste mens is vrijdagavond om 20.40 uur op NPO 2

Meer over