Een schokkend kijkje in het leven van voetbalhooligans

Je voelt dat het EK steeds dichterbij komt. De oranjekoorts neemt steeds meer toe, om natuurlijk tot een hoogtepunt te komen als we eindelijk die eerste bal in het netje leggen. Helaas zijn er naast echte supporters ook 'fans' die alleen komen om een relletje te veroorzaken.

Herinner jij je nog het beeld van de Franse agent Daniel Nevil liggend in een plas bloed? Duitse hooligans hadden deze man tijdens WK 1998 dusdanig mishandeld dat hij zes weken in coma lag en hersenbeschadiging opliep. En het lijkt wel of het aantal hooligans elk jaar alleen maar toeneemt. De organisatoren van EK 2008, Oostenrijk en Zwitserland, zullen vanaf 7 juni hun handen vol hebben om agressieve supporters uit elkaar te houden.

Schaduwzijde
Om deze schaduwzijde aan het licht te brengen komt SBS 6 met de reportageserie Voetbalsupporters op de vuist. We zien hoe de harde kern van voetbalclubs in tien landen zich te buiten gaan aan kwetsende spreekkoren, mishandeling en grootschalig vandalisme.

Dubieuze eer
De reportage zal elke week één van de tien landen in het 'zonnetje' zetten. Kroatië & Servië, Polen, Engeland, Argentinië, Rusland, Italië, Brazilië, Turkije, Schotland en Nederland hebben vanaf 2 juni allemaal de dubieuze eer om een keer de revue te passeren. Wij hopen dat de hooligans nu eindelijk eens inzien dat gezellig meefeesten toch leuker is dan een nachtje in de cel doorbrengen.

Voetbalsupporters op de vuist is vanaf 2 juni wekelijks om 23:30 uur te zien op SBS 6.

Reageren