Wie spreekt de waarheid?

Uitspraak in rechtszaak ‘relatie’ Gordon

23 april 2018 11:25 | sterren | Door Televizier

© William Rutten
Vandaag oordeelt een rechter of Gordon een relatie had met Kevin B. of dat hij zijn vermeende liefde stalkte. Het lukte Kevin B. en Gordon na de eerste zittingsdag eerder deze maand niet om samen tot een schikking te komen.

Kevin eist een contactverbod, omdat hij vindt dat hij wordt gestalkt door Gordon. De zanger beweert dat hij een affectieve relatie had met Kevin B. tot hij berichten binnenkreeg van dames die ook een relatie met hem hadden. Gordon eist een rectificatie waarin hij erkent dat Kevin en hij een relatie hadden, zodat Gordon “gerehabiliteerd wordt in mijn status als BN’er dat ik geen leugenaar ben”.

Klap

In februari plaatste een stapelverliefde Gordon foto’s van hem en zijn nieuwe liefde Kevin op social media. Na de berichten die Gordon binnenkreeg ontdekte hij dat hij “maandenlang stelselmatig is bedrogen”. Tijdens een woordenwisseling met Kevin B. in zijn woning in Blaricum gaf hij hem een klap en bedreigde hij de arts in opleiding met een mes. Tijdens de rechtszaak op 9 april in Lelystad zei Gordon hierover: “Ik kan het me niet eens herinneren. Er zijn die avond allemaal dingen gebeurd. Het spijt me, meer kan ik er niet over zeggen.”

Voicemails

Gordon wilde antwoorden, maar kreeg geen enkel bericht meer sinds de confrontatie. Hij belde, stuurde mails, appjes en liet voicemails achter. Die sprak hij niet alleen bij Kevin in, maar ook bij zijn vrienden en familie. Kevin stapte naar de rechter met de eis dat alle foto’s en verwijzingen naar hem verwijderd zouden worden van Gordons social media. Dit gebeurde, maar twee weken geleden gaf Kevin bij de rechter aan nog steeds last te hebben van Gordon. “Het probleem is dat ik met rust gelaten wil worden, en dat gebeurt niet.”

Rechter

De rechter gaf de mannen uitdrukkelijk advies om tot een schikking te komen, omdat bij een vonnis er waarschijnlijk intieme correspondentie van beiden op straat komt te liggen. Nu Gordon en Kevin B. er niet samen uit zijn gekomen, zal de rechter vandaag uitspraak doen in de zaak.

Lees ook: Gordon past biografie aan na kritiek.

Meer over