LIVE vanuit Carré

Liveblog Gouden Televizier-Ring Gala 2022

6 oktober 2022 19:05 | televizier-ring | Door Judith Regeling

© William Rutten
Zet de hapjes op tafel en omring je met je dierbaren. Vanavond vindt de 57e editie van het Gouden Televizier-Ring Gala 2022 plaats! Televizier is aanwezig in Carré en houdt je via deze liveblog de hele avond op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen. 

Wil je dus niets missen van de openingsact, de uitreiking van de diverse Televizier-Sterren en het antwoord op de vraag wie de Gouden Televizier-Ring dit jaar in de wacht sleept? Houd dan vooral deze liveblog goed in de gaten. 

21:54 Het publiek gaat uit zijn dak!

21:51 De winnaars geven hun eerste speech

Met 70% van de stemmen sleepte de mannen van Even tot Hier zojuist de 57ste Gouden Televizier-Ring binnen. Daarbij kan één ding natuurlijk niet ontbreken: een speech! Beluister 'm hieronder gauw terug.

 

21:49 De Gouden Televizier-Ring 2022 gaat naar...

Rob Kemps mag de prijs van dit 57ste Gouden Televizier-Ring Gala uitreiken. Alleen wie-o-wie neemt 'm mee naar huis? Tromgeroffel... de mannen van Even tot Hier! 

Even tot Hier wint de Gouden Televizier-Ring 2022
Even tot Hier wint de Gouden Televizier-Ring 2022

21:40 - Hoogtepunten van dit jaar 

Eén van de best bekeken afleveringen van De Slimste Mens was die met kandidaten Rob KempsEmma Wortelboer en Andries Tunru. Speciaal voor het Gouden Televizier-Ring Gala kwamen ze onlangs nog een keer bij elkaar om te bespreken welke tv-momenten de kijkers het meest zijn bijgebleven dit jaar. En die momenten zijn...


21:37 - Verrassing! 

De Televizier-Sterren zijn allemaal vergeven, maar voordat het tijd is voor de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring doen Jasper Demollin (met een masker van The Masked Singer), Juvat Westendorp (in zijn prachtige Make Up Your Mind-outfit) en een zingende Marlijn Weerdenburg nog even een LAATSTE oproepje voor hun favorieten.

Marlijn Weerdenburg
Juvat Westendorp als dragqueen

Wist je trouwens dat de repetities van deze spetterende act niet helemaal naar wens gingen? Wolter Kroes kwam namelijk eerder nog lelijk ten val. We vertellen je er hier meer over.

21:32 - De winnaar is...

De rekening hoeven ze niet te presenteren, maar Victor Abeln en Denice Dest mogen wel de winnaar onthullen in de categorie Televizier-Ster Presentator. En dat is... Tim Hofman!

Tim Hofman wint Televizier-Ster Presentator
Tim Hofman wint Televizier-Ster Presentator

21:29 - Televizier-Ster Presentator

Voordat de Televizier-Ster Presentator 2022 wordt uitgereikt hebben diverse BN'ers een bezoekje gebracht aan het First Dates-restaurant, omdat het programma binnenkort zijn 500e uitzending telt. Jan Slagter en Simone Kleinsma hebben het in deze gelegenheid over André van Duin, de Meilandjes supporteren Raven van Dorst en Jurre Geluk en Patrick Lodiers strijden nog even voor Tim Hofman. 

Jurre Geluk en Patrick Lodiers
Jurre Geluk en Patrick Lodiers

21:26 - En de winnaar is....

Flikken Maastricht-acteurs Tygo Gernandt en Angela Schijf kunnen straks weer met lege handen naar huis. De Televizier-Ster Acteur is namelijk voor..... Frank Lammers! Hij was er vanavond zelf niet bij, maar was er natuurlijk wel dolblij mee!

Frank Lammers wint Televizier-Ster Acteur
Frank Lammers wint Televizier-Ster Acteur

21:25 - Televizier-Ster Acteur

Na een compilatie van de meest hilarische fragmenten van de Nederlandse tv is het tijd voor de uitreiking van de Televizier-Ster Acteur. "Een glansrol is weggelegd voor de drie genomineerden. Maar de vraag is: 'Wie gaat er met een grote grijs naar huis?", aldus Lachen om Home Video's-presentatrice Airen Mylene. Aan Jandino Asporaat echter de eer om dat antwoord te geven....  

Jandino Asporaat
Jandino Asporaat

21:12 - Robbert Rodenburg wint!

Politievlogger Jan-Willem, Robert Roddenburg met Open Kaart en StukTV met Onmogelijk waren in de race voor de Televizier-Ster Online-Videoserie. Maar er kan er maar één de winnaar zijn en dat is…. Robbert Rodenburg! De YouTuber kan het nauwelijks geloven.

Robbert Rodenburg
Robbert Rodenburg

21:10 - De Televizier-Ster Online-Videoserie

Anniko van Santen is een vaste waarde voor het programma Opsporing Verzocht, dat ze al sinds 2005 presenteert. Het programma zelf heeft dit jaar ook reden voor een feestje, want het bestaat al 40 jaar. Laat dat nu de reden zijn dat zij dit jaar de eer heeft om de Televizier-Ster Online-Videoserie uit te reiken, maar aan wie?

Anniko van Santen
Anniko van Santen

21:08 - Emotioneel moment

De kijkers hielden het duidelijk niet droog bij dit kippenvelmoment!

21:06 - Herdenking

Net als ieder jaar is er tussen alle feestelijkheden door tijd om stil te staan bij de tv-persoonlijkheden die ons afgelopen jaar ontvallen zijn. Pak de zakdoekjes er dus maar snel bij. Aan Nielson en Jaap Reesema de taak om hen met het prachtige nummer Grijs te eren.

In bubbels komen de overledenen voorbij en dat zijn er dit jaar nogal wat: van Sien Diels, Eric van den Donk, Truus Dekker, Piet Paulusma, Jan Rot, Sis van Rossem, Eric Schneider, Gijs de Lange, Willibrord Frequin, Luuk Dresen, Cas Enklaar, Leontien Ceulemans tot de pas 3 dagen geleden overleden presentatrice Léonie Sazias.    

21:03 - De winnaar is...

De winnaar van de allereerste Televizier-Ster Impact is voor….Tim Hofman met zijn #BOOS-video over The Voice of Holland. 'De prijs is voor iedereen die bij ons durfden te praten in januari en daarbuiten', aldus de winnaar in zijn speech!

Tim Hofman wint Televizier-Ster Impact 2022
Tim Hofman wint Televizier-Ster Impact 2022

21:01 - Televizier-Ster Impact

Voor het eerst dit jaar wordt de Televizier-Ster Impact uitgereikt aan een programma of online-video die echt impact heeft gemaakt in de Nederlandse samenleving. Goede Tijden, Slechte Tijden, #BOOS en Make Up Your Mind maken kans, maar wie trekt er aan het langste eind? De eer om dat bekend te maken ligt in handen van Frits Barend, die de eerste succesvolle talkshow van Nederland presenteerde.

Frits Barend op Gouden Televizier-Ring Gala
Frits Barend op Gouden Televizier-Ring Gala

20:57 - Wie heeft die STER gepakt?

En de Televizier-Ster Talent is dit jaar toch echt voor... Soy Kroon. Hij bewees dit jaar zijn ware talent als Jezus in The Passion en als dragqueen in Make Up Your Mind

Soy Kroont wint de Televizier-Ster Talent
Soy Kroont wint de Televizier-Ster Talent
Hij is er duidelijk mee in de wolken. Die lach krijg je namelijk duidelijk niet meer van zijn gezicht.
Soy Kroon wint de Televizier-Ster Talent 2022
Soy Kroon wint de Televizier-Ster Talent 2022

20:53 - 'Ik heb die STER gepakt' 

Soy Kroon, Giel de Winter en Splinter Chabot moeten na dit moment snel de tranen drogen De drie heren - die genomineerd zijn voor de Televizier-Talent - worden namelijk toegezongen door René Froger en rapper Donnie, die speciaal voor de gelegenheid hun hit ‘Bon gepakt’ hebben veranderd in ‘Wie heeft die ster gepakt’.

René Froger en rapper Donnie
René Froger en rapper Donnie

20:50 - Emotionele speech

Anne-Mar Zwart had nog zo gehoopt het droog te houden als ze zou winnen, maar dat is helaas niet gelukt. Ze brengt een prachtig eerbetoon aan de vorige week overleden Marleen, die te zien was in Hallo, Ik Heb Kanker en zo naar het Gouden Televizier-Ring Gala had uitgekeken. Helaas kwam die voor haar net te laat.

Anne-Mar Zwart op het Gouden Televizier-Ring
Anne-Mar Zwart op het Gouden Televizier-Ring

20:47 - De Televizier-Ster Jeugd

De uitreiking van de Televizier-Ster Jeugd wordt echter gedaan door acteurs die recenter in de serie zaten. Dat zijn Noël van Kleef (Maxima Paraat in de serie) en Thorn de Vries (Lesley Huf) en zij mogen de prijs overhandigen aan... Anne-Mar Zwart voor Hallo, Ik Heb Kanker (EO). 

Lees ook: Hallo, Ik heb Kanker wint Televizier-Ster Jeugd 2022 

Televizier-Ster Jeugd
Televizier-Ster Jeugd

20:45 - Spangas reünie

Dit jaar kwam de jeugdserie Spangas na vijftien jaar ten einde. Speciaal voor de Televizier-Ster Jeugd – die ze in 2008 zelf wonnen – keerden enkele oud-acteurs als Gaby Blaaser, Roos Smit, Titia Hoogendoorn, Chemseddine Ama, Jasper en Marius Gottlieb en Tim Murck - recent terug op het prachtige Spangalis College om herinneringen op te halen. Sommige gênant en sommige hilarisch, maar voor zowel cast als fans een heerlijke trip down memory lane!

Spangas tijdens Gouden Televizier-Ring 2022
Spangas tijdens Gouden Televizier-Ring 2022

20:35 - 57ste Gouden Televizier-Ring is geopend!

Peter Pannekoek drukte het Jan Smit vooraf nog extra op zijn hart: ga niet zingen. Dat bleek echter aan dovemans oren gericht. De presentator opende zojuist – samen met Rik van de Westelaken als een van de charmante dansers - het 57ste Gouden Televizier-Ring Gala! Dit jaar heeft het event duidelijk een extra goud randje.

Jan Smit op het Gouden Televizier-Ring 2022
Jan Smit op het Gouden Televizier-Ring 2022

20:12 - StukTV op de Rode Loper

De mannen van StukTV zijn genomineerd in drie verschillende categoriën, maar vermoeden zelf dat ze geen enkele prijs mee naar huis gaan nemen. Gaat dat echt zo zijn? Je gaat het zien! Het Gouden Televizier-Ring Gala gaat bijna van start. Nog heel even geduld.

StukTV op Gouden Televizier-Ring Gala
StukTV op Gouden Televizier-Ring Gala

20:05 - John de Bever en Kees Stevens

Voor John de Bever voelt het net als kerst, maar dat maakt niets uit: hij en Kees zijn helemaal klaar voor de start van de show.

John de Bever en Kees Stevens
John de Bever en Kees Stevens

20:00 uur - Rode Loper van start

Ga er maar klaar voor zitten, want Britt Dekker en Splinter Chabot brengen nu live verslag uit op de Rode Loper. Kijken kan via NPO Start! 

Gouden Televizier-Ring 2022
Gouden Televizier-Ring 2022

Peter Pannekoek

Vorig jaar mocht Peter Pannekoek zelf nog een prijs uitreiken, maar dit jaar is hij erbij voor de mentale support. Blijkbaar heeft Jan Smit namelijk zijn hulp ingeschakeld... Wordt vervolgd!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AVROTROS (@omroep.avrotros)

 

Repetities!

De voorbereidingen voor het Gouden Televizier-Ring Gala zijn in volle gang voor presentatoren Jan Smit, Rik van de Westelaken, Britt Dekker en Splinter Chabot. Al sinds woensdag repeteren zij erop los in Koninklijk Theater Carré. Tussen de bedrijven door vond Jan Smit ook nog een gaatje om een fotootje te maken met een prachtige Ring... Niet zomaar één. De ring die hij 17 jaar geleden won voor Gewoon Jan Smit.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmit)

Lees ook: Alles over de Gouden Televizier-Ring 2022 verkiezing 

Genomineerden 2022

Lees hier nog snel alles over de genomineerden van 2022.

Genomineerden Gouden Televizier-Ring 2022
Genomineerden Gouden Televizier-Ring 2022
Logo NLZIET
Logo NLZIET

NLZIET is sponsor van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing

Meer over