De favoriete tv-momenten 2013 van Jeroen de Goeij

Volgens chef-redactie Jeroen de Goeij was 2013 een topjaar voor tv-series. Dit is zijn top 3 van serie-momenten: Game of Thrones, Penoza en Breaking Bad.

Er staan wat spoilers in de top 3, dus voor iedereen die nog niet up to date zijn met Game of Thrones, Penoza of Breaking Bad: stop nu met lezen!

3 Game of Thrones – seizoen III – afl The Red Wedding

Jeroen: „Fans van de originele boeken van George R.R. Martin werden niet verrast, want het hele verhaal staat daar al in, maar de miljoenen tv-kijkers keken hun ogen uit. Zelf voelde ik nattigheid toen de muziek al een tijdje op toontje 'stemmig' stond. Maar dat de aanslag op een van de goede families uit de HBO-serie Game of Thrones zo bloederig, zo grondig, zo intens en zo langdurig zou zijn… Nou nee, dat had ik echt niet verwacht. Er waren meer mensen die deze plotwending niet aan zagen komen. Een compilatie van hun geschokte reacties is op Youtube te vinden en inmiddels al bijna 10 miljoen keer bekeken."

(bekijk de Youtube-video helemaal onderaan dit artikel).

2. Penoza – seizoen III – afl 10

Jeroen: „In de laatste scène van seizoen 3 van Penoza wordt Carmen, maffiosa en spil van de serie, neergeschoten. Einde. Wat een cliffhanger! Twitter ontplofte bijna: blijft Carmen in leven of niet? Een vierde seizoen is nog steeds niet officieel aangekondigd, dus misschien zullen we het nooit weten, ondanks die miljoen kijkers. Zelf denk ik dat ze leeft, omdat crimineel Barry eerder al bewezen heeft heel slecht te schieten. En daarbij: Carmen heeft nog een taak in het (mogelijke) vervolg. Al was het maar omdat haar enige dochter nu nog te groen is (en nog lang niet klaar) om de rol van 'penoza' in het criminele circuit te kunnen spelen.”

1. Breaking Bad – seizoen V – afl Felina

Jeroen: „Een schoolmeester die drugsdealer wordt, dat moest wel slecht aflopen. Voor een fan van een tv-serie is de dood van een hoofdpersonage heftig genoeg, intenser vond ik toch dat Jesse het einde haalt. Levend en wel. In een laatste desperate reddingspoging weet Walter White zijn voormalige rechterhand te bevrijden. Hij neemt wraak op zo'n beetje al zijn vijanden en sterft met een glimlach op zijn lippen, net op het moment dat de politie arriveert. Vlak daarvoor ging Jesse er huilend en schreeuwend in een auto vandoor. De jongen was al niet uit het juiste hout gesneden voor een criminele carrière, maar die laatste scènes in een eindeloze, troosteloze gevangenschap vond ik ronduit treurig. Zo was er toch nog iets goeds aan het tragische einde van een van de beste tv-series ooit."

Reageren