Iron Man

Wapenindustrieel Tony Stark houdt van het goede leven. Dat hij nogal wat schade aanricht met zijn ingenieuze wapentuig, tsja, daar heeft Tony nog nooit over nagedacht. Tot hij in Afghanistan wordt ontvoerd en zijn eigen landgenoten het slachtoffer dreigen te worden van een Stark-raket. Hij bouwt in het geniep een ijzeren 'pak' om te ontsnappen uit zijn penibele situatie.

GENRE
Actie

REGIE
Jon Favreau

MET
Robert Downey Jr., Jeff Bridges, Gwyneth Paltrow e.a.

VERHAAL
Wapenindustrieel Tony Stark (Robert Downey Jr.) houdt van het goede leven. Hij laat stewardessen paaldansen in zijn privé-vliegtuig, heeft een wagenpark om u tegen te zeggen en kan elke vrouw om zijn vinger winden. Dat hij nogal wat schade aanricht met zijn ingenieuze wapentuig, tsja, daar heeft Tony nog nooit over nagedacht. Tot hij in Afghanistan wordt ontvoerd en zijn eigen landgenoten het slachtoffer dreigen te worden van een Stark-raket. Stark bouwt in het geniep een ijzeren 'pak' om te ontsnappen uit zijn penibele situatie.

OORDEEL
Alweer een superheldenfilm uit de Marvel-stal. Maar deze is net even anders dan alle andere. Iron Man is Robert Downey Jr., die van zijn superheld een grappige, ondeugende, scherpe en charmante maakt. De normaal nogal zeurderige Gwyneth Paltrow is precies goed als assistente Pepper Potts en Jeff Bridges is een hele fijne 'bad guy'.

EXTRA'S
I am Iron Man, The Invincible Iron Man, Wired: The Visual Effects of Iron Man, Robert Downey Jr. screentest, The actor's process, The onion, foto's.

NU te huur en te koop.

Bekijk hier de trailer van Iron Man:

Deze Youtube video kan niet worden weergegeven. Javascript staat uitgeschakeld, of je hebt nog een oude versie van de Adobe Flash Player. Download de laatste Flash Player.

Reageren