Bekende gezichten bij SBS 6

In de strijd om het terugwinnen van de kijker, zet SBS 6 vanaf vanavond weer twee vertrouwe speurneuzen in: Patrick Jane in ‘The mentalist’ en Richard Castle in ‘Castle’.

Het lijkt dat SBS 6 langzaam zijn ‘mojo’ terugkrijgt. Uitzendingen van Hart van Nederland, de serie NCIS op dinsdag en de programma’s ­Wegmisbruikers en Undercover in Nederland op de zondag scoren steevast tegen de miljoen kijkers.

Verleden
Opvallend genoeg zijn dit programma’s die SBS 6 al jaren uitzendt en die zelfs aan de wieg van het vroegere succes van de zender hebben gestaan. Het is dus ook niet vreemd dat de zender - die de kijker probeert terug te winnen met een stevige, kwalitatief goede programmering -  vanaf vanavond weer inzet op twee donderdagavondseries die zich in het verleden al hebben bewezen: The mentalist en Castle. Succes verzekerd!

The mentalist
Hoewel Patrick Jane (Simon Baker) vroeger furore maakte als een medium op televisie, komt de voormalige oplichter er inmiddels ronduit voor uit dat hij niet in paragnosten gelooft. Die mening staat loodrecht op die van rechercheur Grace van Pelt (Amanda Righetti), die namelijk wél in het paranormale gelooft. Vanavond ziet ze zelfs de geest van haar overleden verloofde Craig O’Lauglin, die ze doodschoot nadat bleek dat hij samenwerkt met Red John, de moordenaar van Janes vrouw en dochter. Ondertussen probeert de CBI de dood van de zoon van een maffiabaas op te lossen.

Castle
Ook Castle staat vanavond in het teken van het paranormale: Richard Castle (Nathan Fillion) en Kate Beckett (Stana Katic) onderzoeken de dood van een spoken­jager, die is vermoord in een herenhuis in New York. De grote vraag is of zijn werk met ‘geesten’ heeft geleid tot zijn moord. Of is er toch meer aan de hand?

Reageren