Kijktip: Damesfinale Wimbledon op FOX

Wimbledon winnen is de droom van iedere tennisser. Vandaag spelen de vrouwen de finale: Serena Williams tegen Garbiñe Muguruza. 

De damesfinale van Wimbledon is zaterdagmiddag live te zien op de vrij te ontvangen zender FOX. Wie gaat er met de winst vandoor: de huizenhoge favoriet Serena Williams of de underdog Garbiñe Muguruza, die voor het eerst in een grandslam-finale staat?

Miljoenen

Het is natuurlijk een grote eer om Wimbledon bij te kunnen schrijven op de erelijst, maar de speelsters doen het niet alleen voor de traditie, de sfeer en hun cv. De winnaar mag ruim 2,6 miljoen euro op haar bankrekening bijschrijven. Dat is een half miljoen meer dan Petra Kvitova, de winnares van vorig jaar, kreeg.

Serena Williams

De organisatie van het wereldberoemde grandslamtoernooi lijkt sowieso goed in de slappe was te zitten. Sinds 2011 is het prijzengeld bijna verdubbeld. Dat betekent dat een overwinning in Londen inmiddels heel wat lucratiever is dan winst op Roland Garros in Parijs. Daar nam Serena Williams vorige maand 'slechts' 1,8 miljoen euro mee naar huis. Wie weet kan ze daar zaterdag de prijzenpot van Wimbledon aan toevoegen.

Reageren